[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (61) Will C stand for Controversy?

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
睇吓佢會唔會出多鏡配合下
其實可以開crop 用返apsc 鏡
或者落m 鏡,福仔鏡
如果7c條line行復古啲就
希望出多啲f1.8 prime

台灣可以和20g夾埋買
平少少
其實24gm都應該組合啦
支24105就似清貨
btw,共狗唔係指台灣人
你無到呢句咩?
咁我問你係咪樂於同共狗為伍?
認真... 部機喺7咗少少
睇唔到條三八之後變左好似睇你哋同空氣嘈
L鏡頭係咪支餅
20g,24gm,35.8,55.8,85.8,雖然好差但3000蚊都叫可以既2470za
Samyang既18,24,35*2,45,75
Tamron全系(雖然大三元重少少但係可接受)

隨便數都一大堆用落幾平衡既鏡
而且用係200600上都幾好
唔樂於,完
咁你答我未?
係咪恥與台灣人為伍?
係咪用書面語/台灣網絡用語唔應該參與連登討論?
(台灣有一部份人都會用你所講嘅“蝗話”)
係,嗰支現階段超唔直,又唔做到完全直管,遠睇靚仔近睇唔好睇
其實如果傳言中可信性極低既200 2.8都係今日出埋,成個機鏡定位會合理好多
嗰支野我期望值係600g內
巴打好熟器材
喺其他post都經常見到你
同a6400隻機身大部分都係銀色已經好好多架喇
根本應該一早用番富士xe系列既配色

貴價扮文青機佢算係咁
冇錢支支入晒,上網聞下就慢慢熟晒
2470za我重少少用T2875或2875kit算
如果唔係要24mm
唔知放上55.8同85.8大唔大支
唔接受蝗語就係唔接受台灣人?
台灣人淨係講蝗語?台語死咗㗎?
我恥與用蝗語文化入侵,唔係恥與台灣人伍,你唔識得分開㗎?
台灣人數幾多人?廣東話會唔會入侵到台灣令到台灣人靚仔由小學就講廣東話先?反而真係蝗語令台語少咗!

但蝗語就真係入侵香港令香港好多小學同中學雞都講蝗語,我就真係見唔少啦,定係你活係平行時空?廣州就更加唔使講,你樂於接受被蝗語赤化洗禮,廣東話日後嘅下場咪好似台語咁囉,俾蝗語取代成為主流
攝台真係唔會令人失望,咁都拗到幾版
網上應該好多呢類組合圖,A7c厚少少

其實最諗唔明點解唔可以加返個轉盤喺快門鍵下面
始終係入門機
不過多人嘈的話可能下一代會加
C123 嗰啲少咗都算...
但係我覺得三個轉盤係必須
呢啲位都要擠牙膏
用m檔時先有用吧,但如果用m檔情況大多係上腳架慢慢搞既時候,sony就先閹左先
下一代再加番
我覺得係用呢個前模降重量再入埋粒電之後位置唔夠搞
咪加長少少個grip囉
咁都要cut咁啲
明明連A7都有既野
但有冇得禁住另一個掣轉個轉盤既功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞