[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (61) Will C stand for Controversy?

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
所以話多人要a7c錯左啦?
高階嫌佢cheap
如果同時出A74
spec拍得住R6
賣兩皮可能仲多人買
做副機我又嫌佢貴
用來玩街拍
我不如俾多4k
買部二手leica q
唔加像素都算
連背照式cmos都唔用 6600好心定位apsc機皇就應該加返啦
6000應該都係6300同一粒sensor
呢粒野真係長命到痴撚左線
其實不嬲都frd架😂
steve job生前好欣賞Sony啦 仲想將macos加落vaio
不過嗰時apple 未做起 Sony 睇唔起apple
好似0幾年既事
A7C
RTX3080
New iPad Air
呢兩日真係好多新產品
6300 同 6400以上既sensor 係咪有進步過一次
定都係差唔多
仲有ps5
應該淨係會買呢樣不過唔會第一水買
應該係影像處理器有upgrade所以令到機既運算有進步
所以高iso 6400 先贏上一代
Sensor 一樣

追post追到暈
不過除左apple watch 6應該無野會買到
利申有a7iii iPad Pro 10.5 無apple watch
iPad Pro 會等2021版先買
係 因為大家都係講緊香港
你如果係講外國好多人要a7c 咪正確

你表達能力有問題不如重讀返DSE 中文先
重有PS5同GoPro狗
佢隔離幾個post都係咁
一有少少唔認同佢意見就狂咬
富士sensor 其實都係Sony 代工...
所以正確講法係A7C冇人要
陳列室有機未?
如果手上有A73+A6600, 全手FF鏡
應該賣A73換R4定賣A6600換A7C
賣a6600換A7c
如果只揀其一,我覺得換R4
因為你用A6600換A7C,結果即係hold住A73+A7C,兩部都差唔多野,咁不如索性連A73都賣埋

當然,why not both
賣A6600換R4
賣晒2部換一部R4
響a7c響香港冇人要
a7c 響外國多人要 同 a7c 響香港冇人要呢兩樣野係響邏輯上係冇衝突
我覺得你除咗中文之外邏輯都要惡補下
*係
係既,所以一開始講a7c多人要就錯晒
如果a7c街價去到12000-13000,a73會唔會加價
加既話加幾多
其實如果部7c 用r4 sensor,保持返apsc 有2600萬像素,玩一雞兩味,佢開20,000我都會買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞