[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (61) Will C stand for Controversy?

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
巴打中晒point,一睇就知玩開生態攝影,就算你分析到咁詳細,嗰件牛皮燈籠都係睇唔明㗎啦
台灣都會用黑啦你條死蝗蟲
講咁多最後你剩係得返人身攻擊
番去講價格啦,除咗價格你真係咪撚出聲啦死柒頭
睇價錢做人
賣到比a6600貴少少仲唔鳩衝咩
唔洗啦 輕小小版a73, 基本上樣,換黎哂錢
73仲可以玩多幾年
因為我第一眼望落去個焦距同重量都覺得心動
但係望埋個光圈心諗canon 你搞緊咩
所以咪有428囉

其實同邏輯,支支鏡都可以咁講
我可以講540和328個速度又可以拉高到1/2000秒兩個世界
又可以講428同640可以將速度拉到1/3200秒兩個世界
係咪?

但現實就係500/8都有人攞去拍飛鳥,用增距鏡整到f11都有人攞去拍飛鳥,唔通唔係呀?
咁你係香港定台灣呀死支那狗,係香港討論區用返廣東話用詞啦支那狗,台灣國語咪就係來自支那蝗語囉死柒頭,又要拎嚟柒,又無恥,又識將黑變白,又選擇性失明,又雙重標準,又用蝗語詞彙,你完全中撚曬支那狗啲特徵
講咗好撚多次啦,除咗價錢,仲有光圈細,加增距用唔到所有焦段,你盲閪定智障㗎?支那狗
知你弱智
打字唔同講字,用慣書面語都唔得呀柒碌
攞428 6004 同 200600 100400 100500比.....
ok
黑係書面語咩?
蝗語網絡用詞嚟㗎支那狗
屌你真係弱智定係憨鳩㗎?
柒咗就算仲要死撐,你咁撚仲意用蝗語就死撚返支那同台灣度用囉
件狗閪無撚恥到拎十皮嘢級數嚟比
部A7C 竟然係用舊menu
size 真係細wo
但等第二代算

or 等a74
我唔止講428,仲講左328同540
支支都可以講差1/3差好多
咁係咪200600既6.3就唔夠?
係咪200600加增距鏡就直接唔拍先?
下。。。 咁佢同a73比除咗細同輕之外有咩優勢

睇緊review

講咁耐仲以為支野都係10000中
原來二萬頭仲要有咁多trade off
呢個topic 完啦好嗎
仲拎奸狼400mm嘅6.3同600mm嘅6.3比光圈??
你咪撚憨鳩啦
去到500mm就跌撚到得返7.1,仲細撚過sony 600mm嘅6.3
你越比越柒呀豬閪
所以咪話個價唔得囉
件豬閪仲拎奸狼400mm嘅6.3同Sony 600mm嘅6.3比光圈??
去到500mm就跌撚到得返7.1,仲細撚過sony 600mm嘅6.3
件柒頭越比越柒
個價又貴撚人,光圈又細撚過人,加增距又用唔到全焦段,收皮啦屌你老母
個問題係我要忍受咁多唔方便之外仲要用兩萬銀買支野返嚟呀
500 8 幾錢買呀 4000好未
屌呢支閪野2萬銀呀
一件消費者級產品唔講埋錢講心咩
個價又貴撚人,光圈又細撚過人,加增距又用唔到全焦段
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞