[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (61) Will C stand for Controversy?

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
當年a7 a72
a7r2 a7r3
a9 a92

其實機會都唔細
其實新sensor 都唔知佢會點出
而家已經用緊背照式,但係佢又唔會下放a9 嗰塊落嚟
支鏡都算新,點解無e mount
明白
想問得real time eye af 無real time tracking 會唔會好輸蝕
我用緊6600 , 本身諗住上a73
a6600 就攻上去R4 喇
佢出real time tracking果陣 a73講緊係一年機齡多D咋。咁都唔更新落去, 真係好仆街

A74 = A73 sensor + 新processor + 4k60 + real time tracking + 新menu + r3 EVF +反mon
因為佢個計劃就係俾17-28俾SONY用
但依家卡左部A7C用同一個sensor
A74 我估等多年先啦
A74 唔知會唔會加像素
之後就賣萬8
如果你會追物件, 有real time tracking好用好多。 純影人既話real time eye af 都夠用。
如果真係似我講咁出既話, 應該賣返USD1999, 而且未必會高開, 可能萬6左右 因為上面有部R6壓住
我覺得R6 標得太貴
比多$2000已經買到a7r4
台灣賣50980 body
平D喎
Sony用家有部性價比王a73, 覺得R6叫價高好正常
但Canon用家冇得揀, 對落部R太廢, 要玩得爽起碼都要買R6嫌貴既只可以等跌價
其實sony係咪唔識整sensor 無新貨
a6400a6100a6600a6300全部都一撚樣
美國都只係賣USD1798
之前先有巴打讚完A7S3冇mark up個價,點知今次一轉個頭就打回原形
但係如果好似canon咁整3200萬去apsc機仲衰
所以a73 真係做壞市
尤其係佢個街價
Canon 3200萬kit鏡仲blur過Sony 2400萬
仲要單卡
前面又無dial
4k又無60fps
係我..讚錯左sony hk 呢部合理價應該$13990, sony hk今次又高開左1K。
台灣夾埋20g買今次真係超抵,幾時可以遊過去
好多人都唔識分real time tracking同real time eye af 不過好心sony就改返啲名易認啲啦
而家去坐14日可能仲快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞