[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (61) Will C stand for Controversy?

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
當年係㗎而家間間廠除咗L mount嗰幾間之外 追焦都同三代機唔差太遠/超越咗
影相三代機都冇active track 同eye track係唔同野嚟喎
寧願全口語/全書面語
口語書面語夾雜好難睇

無咩嘢我都係收收皮先
打咗咁鬼多嘢阻住大家討論新機真係唔好意思
乜料R3, a73 得拍片無active eye tracking
你影相afc 係做到active eye tracking
由頭到尾a73都係得拍片無個active eye tracking
我get 到上面巴打講咩
想問你用緊咩機

講哂我想講嘅野 二手科技 一手價錢
如果佢同而家嘅A73反而可以一戰 但係而家真係不了
講緊6400嘅機打後嗰個real time tracking定active tracking喎 唔記得個全名係邊個打邊個
咪姐係拍片果個real time eye tracking 囉
影相果個tracking咪透過firmware update 左有
上面巴打咪講話a73 拍片無real time eye tracking
影相果個tracking透過firmware update 就有
live已開
https://youtu.be/Vk3O7hY80Kk 呢個focus following係我上年放部A73嗰陣都未有喎好似
剩機14390
連kit鏡17xxx
a7c淨機14990 kit set 17990
留名睇跌到同73同價
v3.01 (16-05-2019)
Improves the overall stability of the camera
v3.00 (11-04-2019)
Adds real-time Eye AF for animals [1]
Enables the possibility to operate the real-time EYE AF by half-pressing the shutter button, or by pressing the AF-ON button
Addition of the interval shooting function
Allows the operation with the wireless remote commander RMT-P1BT
Other improvements:
[MENU] can be assigned to a custom key
[MENU] tab operation with the Fn button
Improves the overall stability of the camera

[1]
It is not possible to detect simultaneously human and animal eyes.
Eye detection may not be possible depending on the environment, animal type or the movement of the animal.
諗唔到出既意義係邊
除非做到4k50或者1080p 200fps
否則買a73仲好啦
A73官方價15990
細+vlog 但係唔應該係新機價
real time eyes track 同 object track唔係兩樣野嚟咩 雖然佢up animal eye af嗰陣已經放咗
“黑”呢個係網絡用詞,唔係書面語!
你唔撚識分㗎?你話台語死係佢哋自甘墮落咁就係佢哋自己問題,但我哋香港人唔係甘心嘅,你咪溝撚亂

香港俾英國統治過要學英文但就無做過話要禁同消滅廣東話,日語入侵過但滅唔到廣東話係因為佢哋戰敗離開,咁蝗語入侵目的係直頭想消滅你文化呀嘛!咁你係咪甘心兼自動獻身呀?自己主動同迎合咁用蝗語啲網絡詞彙呀?屌你劣幣逐良幣,仲要好似理所當然咁,你睇下廣州仔啲廣東話,好多就算識講廣東話嗰班後生都係講用北方支那話用詞讀出嚟嘅廣東話,聽落完全銀耳,你睇下內蒙古而家咩情況呀!唔迎合就俾支那鎮壓!

衹要蝗語文化赤化呢度嘅話,我話之你支那人定台灣人呀,都屌柒你!
政治立場同自由思想我唔會恥與台灣人為恥,但語言文化上我唔會企埋一致,你唔識分開架?(假設你個腦理解得明?)
你鍾意咪繼續用咩“黑“呀“坑爹”給力”窩槽”呢啲蝗語網絡詞彙,睇下連登仔會唔會屌撚死你囉
如果要拍vlog同方便
平幾千蚊仲有rx100比你揀
係無得換鏡...
但拍vlog本身就係想方便...
真係好矛盾
其實部機除咗貴少少,整體我都覺得ok
a7iii出面賣緊萬2
呢部有冇機會萬1
A73街價同官方價差幾多你知我知啦
大半年後可能有可能嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞