[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (61) Will C stand for Controversy?

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
就咁睇我喺香港會買A7III多過呢部
老老實實,去旅行先會影相姐係你都唔係好熱愛影相姐
買咩機求其啦,都唔會有大分別,你都係影打卡相既姐,靚景靚天氣就會影到
香港真係好多呢一類人,我以前都係
去旅行先影就等於打卡相就過份少少
其實我都係
覺得A7C唔抵係因為A73太平啫
我自己覺得能夠偷輕到部機係值既
香港可以影星(差啲),影山,影雀,街拍,影女友
咁啱或者樣樣都冇啫
咪就係
而且可以係旅行先用部大機,無旅行去就平時出街帶部隨身機街拍
每個人攝影習慣都唔同啦
問心啦,平時唔影相,去旅行先影,會影到靚相咩
咁人地想記錄旅行又唔滿意手機質素而用相機
咁就係影打卡相 都幾以偏概全
A7R3
有1635GM 24105 F4 同55.8
放左支24105換龍仔70180好冇
個個都吾講部細左同輕左,成日講個spec 冇驚喜.....你地真係放錯點重,我幾buy 7c size ...起碼我成日會拎個7c 出街影,反而a73就......太重了
重其實又唔係差好多
係個大細姐
如果呢150g(30%)唔係差好多,咁樣推落去都唔駛再做輕了
幾好,通常係咁配,不過我會選100-400,以後再補135
小用長焦
買左100-400覺得會小用
真係睇你影咩
不過因為我有85所以影響左選擇
想換 呢堆野其實幾重要
想入支BIGMA支85.4 不過好似70180用途多D
BTW懶撚賣鏡係咪拎去星際算
買新機去旅行就等於平時唔會影相咩?
你自己以前旅行影打卡相就代表個個去旅行都係影打卡相?好多巴打遊記d相都影得好靚喎。
同埋平時影得多就等於會影得靚咩? 咁拎住部電話日日影果d一定個個都係大師
呢堆野的確係重要既, 只不過咁樣出就無兩年前a73出果種震撼囉。
因為隔離r6已經做到哂

直接試最實際
嘩屌咁都有光環
機已買, 等派貨
我就係去開星際賣,雖然同dcfever二手區果d比要再打個八折,但係我唔想煩交收/賭人品
連鎖舖?非sony?
屌 諗諗下賣左支24105 入返部2手x-pro2 加支定焦都好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞