[書蟲]你最近睇緊咩書?4

1001 回覆
78 Like 4 Dislike
有冇巴絲成日貪心同時睇幾本書
然後睇睇下又停咗唔睇 搞到冇一本睇得哂
所以我想更了解果個年代既人諗緊咩
睇緊Andrew Gordon - A Modern History of Japan_ From Tokugawa Times to the Present (2003)

但係全共鬥只係用一段就帶過咗

用咗兩個chapter先適應個故事
支持啊

有冇隔離post嘅link
有無d關於記性 記憶既書推薦?
成日唔記得野
連登有冇閱讀tg群?
https://lih.kg/2246738
岩岩買左kobo libra 開心使用中
想睇丹尼爾巴打本容我張狂
但問左好多間書局都無哂
有無巴打知邊到會有貨
鬱躁的家邦,思索家邦
學習香港本土歷史

暴民法:當國家為惡、政治失控、正義失靈,人民的反抗無罪
希望泛民睇完唔撚好再捉鬼,反抗從來都係一種面對不公不義嘅選擇
9估:本書會叫你訓多d,唔夠訓會記唔到野
Moonwalking with Einstein
有無啲多圖嘅哲學或者講政治嘅書可以睇下我睇中咗本哲學超圖解好似幾得意 有無人睇過?
其實有無啲香港或台灣嘅作品或作者推薦?
(唔計陳浩基, 倪匡, 金庸, 古龍, 黄易)
睇緊鹹書
咩名
你係想要邊方面嘅作品?
香港文學侶倫、劉以鬯、小思、西西、董啟章、崑南、韓麗珠、蔣曉薇等等,都好多選擇

你會唔會具體少少講睇開咩
只要係小説都ok!?我無定
細個就睇武俠小説, 衛斯理嗰啲
依家就睇日本嘅多, 例如宮部美幸之類
突然覺得自己好似無咩點睇本地嘅作品
最近嘅就只有陳浩基
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞