[書蟲]你最近睇緊咩書?4

1001 回覆
78 Like 4 Dislike
我用過一個叫bookly嘅app
記低自己睇過啲咩書/睇到邊頁
Hyread 免費借hk public library有既ebook
覆錯人
睇完巴打分享,幾感興趣,請問係邊間書店買,想幫襯黃/獨立書店
最出名個幾本
可以睇埋ABC 謀殺案
買書送菜幾過癮
不過暫時未去過
哇呢個post好正!

最近睇完呢本
岩岩睇完 衛斯理背叛, 準備開 眼睛
呢本正
仲拍咗做電影
買左the speed of dark 講關於自閉症 未開始睇 有無ching睇過 好唔好睇?
英文書睇緊stephen king既The institute

中文書睇緊Jomini 既The art of war中譯版。
係唔錯
不過全部都比人借哂
想問下各位巴絲

如果主要睇英文書,間中睇中文書嘅話,買邊隻ebook reader 比較好?

求推薦
呢個app 個database有無中文書?
我同你嘅閱讀習慣差唔多, 用緊kobo forma 冇乜問題
自由度又高, 兩樣都睇得
有啲巴絲話字典嘅話kindle 好啲?
因為我好少查字典, 暫時用落都ok
好悶
Frank Dikötter正唔正
照排隊 排排下好快到
等嘅時間快過個wait time好多
應該有唔少人download完即還
中文書比較少 但可以自己入

講漏咗 我宜家轉咗用goodreads
可以記錄自己睇咗/睇緊咩書
睇到邊度 有咩書想睇
仲方便 同埋中文書都幾齊
大家好,新手加入
睇英文書多的話 kindle無得輸
kindle book store不時會做特價
英文書齊過kobo 尤其是新書
send to kindle function又正 退款又方便
同埋可以自己入字典(kobo呢方面好似麻煩啲)

我都會間中睇中文書
大部分都趁特價喺kobo買
買完de-DRM再轉格式入落kindle睇
不過宜家kindle store都有唔少中文書
有時仲平過kobo store少少
咁又幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞