[書蟲]你最近睇緊咩書?4

1001 回覆
78 Like 4 Dislike
你睇邊個譯本呀?
我反而嗰期朝早搭車睇卡夫卡睇到頭暈,
一轉睇呢本覺得好易入口

其實都唔使等未來啦
好多嘢都發生緊

但好同意小說最後帶出書只係一種載體
要摧毀實體嘅書好易,但mind is bulletproof
Ray Bradbury自己講?
有無講邊間學校
我玩咗goodreads唔係好耐,又唔係每本睇完嘅書都有寫review,所以更寂寞,識係follow咗Bill Gates
巴打你勁好多,做埋top reviewer
我都真係買咗之峰本unfree speech不過未睇
如果主要自己入書的話,兩者嘅分別就少好多,不過send to kindle功能可以sync晒自己入嘅書同notes,呢個對我嚟講直情係dealbreaker,因為我有一半書都係自己入

我用緊kindle paperwhite 4,睇中文書無咩問題,呢本係我喺Kobo買再入落kindle嘅書,圖片顯示都正常

Kobo就可以直接借香港圖書館overdrive嘅書(不過藏書少),中文書齊好多,但唔少人話Kobo qc差啲,墨水淺色啲,不過我去誠品睇過實物又唔覺,你可以去試下手感如何
巴打覺得好唔好用?
佢淨係話係大學劇團,無講明邊間
唔該哂巴打

想問下你部paperwhite 4係邊度買?同埋個mon得6寸會太細嗎?

揾日出誠品睇下
crime and punishment penguin classics
好值得睇 情節緊張 節奏都好快 所以好快睇完
係咪2015版?
變左硬件台
買e reader post
想帶書出街搭車睇
有無咩方法可以防止啲書角皺哂
古聲完,聽日開迷藏!
我喺灣仔電腦城買水貨
不過下禮拜amazon prime day打算換oasis
6吋mon睇一般電子書絕對夠
但睇漫畫會眼盲
我用布書套套住帶出街 幾好用
見過手作店有賣
Lm
係自己鐘意既書個page到搵人follow 或者add friend 會好玩d

Bill Gates 每年個recommended booklist係好有水準同影響力,識揀

玩耐少少(同埋打少少字)就會上到個list

係呢本呀,不過我之前一直都叫做有支持下眾志同follow佢哋既事,所以覺得無需要買我諗佢寫個陣都想像唔到眾志係無下一年

我係用呢d裝住
小學功課袋
好有童真感
我用環保公文袋
完全唔睇電子書係咪好奇怪
我到依家都係堅持實體書
鍾意紙嘅質感
你唔係一個人我都係專情實體書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞