【甜故】自從同Miss喺一齊,我就忽然變得好受歡迎

1001 回覆
475 Like 20 Dislike
不過講真 大家都係睇文夠投入 先會咁緊張話會棄文

好好奇到底樓主係咪有類似既經歷
我淨係知樓主如果再係咁寫 我哋一眾連登仔就係啲鬼仔 佢就係周穎
咁咪乖囉
屌你老母quote乜鳩文呀,係咪戇鳩㗎
Lm
樓主之後會唔會講返發生咩事
就算精神上都唔準出軌
否則準備收刀片
如果周穎無俾人搞
會唔會係撞破石克隆搞鬼仔/俾鬼仔搞
然後為咗主角就幫主角個friend保守秘密?
仲有瑜姐姐,想多啲
文呢
上面啲人唔好quote文得唔得
最正個個都唔記得
第110章 有心定無意

過山車慢慢加速,沿斜斜嘅軌道往上攀爬,老實講我都有啲緊張,隔離嘅周穎掹到隻眼好大,雙手緊緊捉住胸前嘅護手,我本來想講幾句安慰佢嘅說話,但係玩過山車嘅時候叫人唔好驚之類好似好戇居,話有我喺你身邊又有啲無謂,結果都未諗到講咩好架過山車已經上到最高。

短暫水平前行,過山車停咗喺一望無際嘅斷崖式軌道口,戲劇性咁停咗一陣,然後就忽然急速向下方垂直衝去,呢一刻我都唔得閒講嘢,強烈嘅風壓加上離心力襲至,都幾刺激,跟住就係不停嘅轉圈同扭嚟扭去,整個遊玩過程其實唔長,彷彿將巨大嘅刺激感壓縮至短短分零、兩分鐘。

玩完落地嗰下,我都覺得對腳有啲浮,反而周穎同Amy呢兩個應該幾驚嘅人出奇地冷靜,成程叫都冇叫過一聲,叫得最大聲嘅竟然係阿妹同Betty。

我攬住周穎膊頭,捉住佢隻手,周穎對我微微一笑,好似冇咩事咁,係隻手有啲冰冷,Amy睇落都冇乜嘢,不過係塊面比較蒼白。

「你哋O唔OK呀?係咪繼續玩呀?」阿妹問周穎同Amy。

周穎點咗點頭,Amy望望周穎,都堅定咁點咗下頭。

Betty望咗Amy一眼,好似嘆咗口氣咁,不過除咗我似乎冇乜人留意到呢一幕,Betty轉頭亦都同阿妹嬉嬉哈哈咁帶頭行咗去。

跟住玩嘅係雙腳離地嘅過山車,冇乜特別,就係隻腳掂唔到地,架過山車唔係喺條軌道上面行,而喺好似吊車咁吊住,因為唔係腳踏實地,所以個離心力比較大,雷同玩過山車嗰陣舉起雙手嘅感覺,玩嘅時候發生咗少少插曲,因為今次係兩個、兩個咁坐,阿妹同Betty照舊毫無懸念咁一齊坐,本來我理所當然都係同周穎坐,但係我哋五個人,Amy變咗好慘咁要單獨一個人。

見佢形單隻影咁有啲可憐,但係我又唔敢亂咁出意見,周穎同Amy雖然有啲競爭心態,不過周穎始終係女仔,心思細密得嚟又善良,所以佢就同我講:「子龍,不如今次我同Amy坐,你自己坐好唔好呀?」

「都好吖,我呢啲紳士嚟嘛,梗係唔可以要你哋啲女仔自己一個坐。」我欣然答應。

於是周穎就去拖Amy,Amy見周穎咁大方都投以感激眼光,亦都向我點頭表示謝意,兩個女仔企埋一齊,樣貌身材都可謂各有千秋,只係周穎俾人嘅感覺係斯文溫柔,而Amy就係倔強硬朗。

呢個setting成為咗我哋之間嘅默契,其後每逢啲機動遊戲係兩個人坐嘅,我就係單獨嗰個,而因為咁,周穎同Amy不知不覺就熟絡起上嚟,兩個都係學霸,有數不盡嘅相同話題,驟眼睇落仲以為佢哋係阿妹同Betty咁上下嘅閨蜜。

玩到下晝,都玩咗七樣機動遊戲,起初擔心今日多人,但係結果比想像中少,通常排半個鐘至九個字就有得玩,周穎同Amy越嚟越friend,兩個人塊臉都越嚟越白,Amy都好啲,因為佢有時太驚會嗌出嚟,而周穎就唔知為咗儀態定其他原因,死都唔嗌,食晏嘅時候我甚至覺得佢有啲嚇到傻傻地咁,冇平時咁精靈。

以前聽啲老人家講,如果驚嗰陣唔嗌出嚟,好容易會屈到病,襯住其他三個出咗去買嘢食嗰陣,我將周穎攬埋身:「下晝我哋周圍行下,唔好再玩啲機動遊戲喇。」

周穎望咗我一陣先識反應:「點解呀?你唔想玩咩?」

你成個嚇到三魂唔見七魄咁,仲問點解:「係呀,排餐懵之餘仲要成日嚇到個心離一離咁,都唔知為乜,我哋玩咗咁多樣都抵番晒喇。」有過先前嘅經驗,我知道周穎外表溫順,內心都同Amy一樣倔強,唔想喺人前示弱,所以改變策略,將問題歸咎於自己身上。

「咁食完飯我陪你周圍行下。」周穎果然中計。

阿妹哋買完嘢返嚟,我就講咗我同周穎嘅意向俾佢哋聽,Betty聽完就話:「咁家姐你跟阿哥哋逛下算喇,唔好再玩喇,費事你今晚成晚發惡夢,搞到我都冇覺好瞓。」熟咗之後,Betty已經跟咗阿妹叫我阿哥。

周穎出聲幫口:「Amy你同我哋一齊喇,你同我都唔係咁鍾意太刺激嘅嘢,試過咪算。」

Amy本來想反駁,見周穎呢個新friend都咁講,就微笑點點頭,冇出口拒絕。

食完飯我哋分開兩批人,阿妹同Betty繼續機動遊戲之旅,我、周穎同Amy就四圍冇乜目的咁遊覽下,我哋行咗去啲比較舊同少人玩嘅機動遊戲區,遠離嗰啲行過都會俾佢嚇親嘅尖叫聲,原來呢度仲有個水上樂園咁上下嘅設施,不過因為天氣開始凍,已經冇開,所以接近呢頭都冇乜人。

我拖住周穎,周穎就拖住Amy,三個人手拉住手行下傾下,忽然Amy喺周穎耳邊細聲講咗幾句,周穎笑咗笑,就轉頭同我講:「我哋有啲事要行開下,你搵個地方坐低等等。」

「咩事呀?」我自然反應咁問。

「多事喇你,女仔嘢關你咩事。」周穎少有咁話我,然後就拖住Amy行咗去,我望一望方向,哦,去廁所啫,使唔使咁隱秘呀。

等咗陣,我都有啲急,於是就順便去埋,去完出嚟發現周穎已經先出咗嚟,倚喺欄杆度唔知睇緊咩,諗起頭先佢玩機動遊戲嘅時候又驚又唔嗌,為免佢屈到病,不如我就嚇一嚇佢,等佢嗌咗出嚟就冇事。

我偷偷地走到佢附近,然後突然一下跳過去,𢵌過頭埋佢耳邊:「望緊咩呀!」

周穎嚇到即刻擰過嚟,因為距離太近,仲唔覺意錫咗落我個咀度。

今次被嚇親嗰個唔係周穎,而係我,因為我嚇嗰個根本唔係佢,係Amy,唔小心錫到佢,亦都係Amy。

仆街,唔記得咗佢哋今日嘅衣著太似,真係認錯人添!

「對唔住,我唔係有心,我以為你係阿Wing。」我即刻道歉。

Amy望咗我陣,伸手揞住個咀冇出聲,但係又唔似嬲。

呢種時候,當然係會發生最唔啱timing嘅嘢。

「咩唔係有心呀。」身後傳嚟周穎把聲。
男主角成日都唔小心
咁即係有冇親眼睇到
3p
真唔小心定假唔小心呀
已經預見到 周穎會嬲到走,搵石克隆散心,而慢慢發展

而主角順理成章同Amy發展

我要Miss Cheung呀
仲有 E Cup名摸Jessica 呢!
對雅琳真係無乜特別衝動
quote文
已封鎖會員 - 亂世中出張曦雯
一早block個傻閪
封咗極耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞