【甜故】自從同Miss喺一齊,我就忽然變得好受歡迎

1001 回覆
474 Like 20 Dislike
肥婆都食既要棄故
Agger
我睇完ms yip嘅劇情直接飛左%嗰part
唔好唔記得仲有個對面師奶
有人妻劇情都唔錯
第四十七章 講唔出嘅特別感覺

「唔該先嚟一打啤酒,今日咁開心,要慶祝一下。」轉個頭,邱雅悅已經點緊嘢。

「邱小姐,其實我有啲事想走先,你不如...」我都未講完,邱雅悅已經雙眼紅晒咁望住我,搞到我都唔知點講落去。

「點解個個都係咁,一見到我個真面目就即刻走夾唔抖,嗚!」邱雅悅邊講仲邊喊埋出嚟。

咁冇辦法喎,先唔講你頂到張枱搖搖下,對波又霸咗成半張枱,淨係美圖瘦瘦得咁離譜就已經係死罪喇:「係我襯你唔起,唔關你事,況且我都唔係王小富,真嗰個王小富已經著咗草。」我呢啲輕量級,點襯得起你超重量級。

邱雅悅冇理我講乜,淨係喺度喊,好彩唔知係咪仲早,餐廳得我哋呢枱,唔係我以後都唔知點見人。

待應擺低半打啤酒嗰陣明顯忍笑忍得好辛苦,邱雅悅一見就即刻攞嚟𢵌,一副借酒消愁嘅款。

我覺得如果而家唔走,轉頭一定甩唔到身,於是衰仔啲都唔理,起身就諗住行,點知忍笑待應竟然過嚟攔住我。

「先生,你朋友好似醉咗,我諗你睇下佢好啲。」忍笑待應個樣好認真咁同我講。

擰轉頭,邱雅悅𢵌咗幾支啤酒就臉紅紅咁瞓著咗,有冇咁易醉呀?啤酒咋喎,以佢咁嘅身形,一飲落去就溝淡晒喇。

雖然整件事成個騙局咁,但係我都唯有坐番低,望住唔知真醉定假醉嘅邱雅悅,有啲一籌莫展嘅無奈。

待應又行埋嚟:「不如你送邱小姐返屋企喇,佢就住隔離兩條街,係呢度熟客,地址喺呢度。」佢遞咗張字條俾我,個地址真係好近,待應繼續講:「邱小姐兩、三個月就嚟一次,次次都係咁收場,你算好人,肯留低收拾殘局。」

件事由頭到尾都唔關我事,我更加冇諗住幫王小富條咁冇義氣嘅契弟執手尾,如果唔係俾人攔住,我應該搭緊巴士返屋企,但係去到而家咁環境,又俾人讚好人,就唔爭在真係為人為到底,兩條街啫,以我練嘢咁多年,都行得完啩。

我揹十字架咁揹住邱雅悅,沿途都唔知俾人揞住咀笑咗幾多次,先去到佢屋企樓下,好彩呢幢樓雖然舊,都仲有𨋢搭,如果唔係我真係會擗低佢走人,上到佢屋企嘅時候,喺佢個袋摷咗條鎖匙出嚟,開門放佢喺梳化之後,我有種完成咗鐵人賽嘅感覺。

客廳佈置簡約,睇落應該係兩至三房單位,有成800呎,舊樓勝在實用,望落個廳好大。

完成咗咁艱巨嘅任務,我都忍唔住要讚下自己,正準備離開嘅時候,傳嚟開房門聲,一把溫柔嘅女聲傳出:「家姐,你咁早返嚟嘅,今晚dating梗係又衰咗喇?」

我望向聲音發出方向,曾經喺王小富手機見過嘅小倉優子出現喺面前,真人同相差別唔大,都係咁可愛同飛機場,猶其佢著睡衣褲,Bra都冇戴,絕對係波平如鏡。

小倉優子見到我有啲意外,但係竟然冇嚇親,仲好有禮貌咁打招呼:「你好,我係邱雅悅細妹邱雅琳,之前家姐有提過今晚約咗你見面,你係王小富吖嘛。」

原來唔係美圖瘦瘦,而係攞咗阿妹張相上網交友:「其實我唔係王小富,我同你情況一樣,都係俾人攞咗張相嚟用,我諗你都明咩事。」

邱雅琳點點頭:「明明地喇,當事人一定俾家姐嚇走咗,咁你都算好人,單嘢唔關你事,你都肯送家姐返嚟,咁耐以嚟,淨係得你一個咁唔話得。」邱雅琳行過嚟梳化,望咗昏迷不醒嘅邱雅悅一眼:「又飲到咁醉,梗係俾你拒絕咗喇,成日上網亂識人,都唔知為乜。」

作為事件受害人之一,我嘆咗口氣:「可能太寂寞喇。」邱雅琳睇落都係大我兩、三歲,但係就識諗過佢家姐好多:「咁我都功成身退。」

邱雅琳向我點點頭表示謝意,我正想離開,發現唔知幾時俾邱雅悅捉住咗隻手,fing咗下,竟然捉得意外地緊。

邱雅琳都見到我嘅困境,拍一拍佢家姐:「家姐,你做咩捉住人呀,放手俾人走喇。」但係邱雅悅完全冇反應,仲好似捉得實咗。

雖然我可以扭開邱雅悅隻手,但係咁就無可避免會整親佢,邱雅琳嘗試幫我,結果都係徒勞無功:「家姐,你再咁我嬲㗎喇,人哋送你返屋企已經好好人,你仲捉住人做乜啫。」

邱雅琳轉向我,正想講啲咩,忽然「咦?」咗一聲,望向梳化方向,原來邱雅悅用另一隻手捉住埋佢。

我哋都唔知邱雅悅想點,忽然一股大力傳嚟,我反射性即刻紮馬企穩,但係對面嘅邱雅琳就反應唔切,向我跌咗過嚟,我同佢差唔多高,一個唔覺意就同佢咀對咀錫咗一啖。

雖然我唔係第一次錫女仔,但係當邱雅琳挾住一陣香風錫落嚟嘅時候,我竟然有一種好奇特嘅感應,個心仲好大力咁跳咗一下,邱雅琳個咀好軟,令我想起第一次錫Miss Cheung時嗰種感覺,可能因為太突然,所以冇乜心理準備,結果反而更深刻。

邱雅琳明顯都打咗個突,個表情唔知係開心定反感,更加似唔知點好,呆呆咁望住我,成個人定晒。

為咗搞清楚頭先嗰種奇特心跳,我決定錫多下,一錫落去,咦?真係又大力跳咗一下,搞咩呢?唔通呢啲就係人哋話嘅心動?唔得,要試多幾下。

邱雅琳戇居居咁企喺度俾我係咁錫,錫錫下仲瞇埋咗眼,於是我伸手將佢攬埋身,同佢嚟咗個深情擁吻,呢種時候,點會唔伸脷呢,我頂開佢個咀,伸咗條脷入佢個口度,佢冇推開我,只係用雙手扯住我件衫,唔係迎合,又唔算拒絕。

溫暖濕滑嘅口裡面有浸牙膏味,邱雅琳應該啱啱擦完牙準備瞓覺,佢似乎唔係好識打茄輪,條脷同對手一樣,唔知配合定抗拒咁頂嚟頂去,生手有生手好,青青澀澀咁令人好想進一步佔有佢。

錫咗唔知幾耐,邱雅琳咩狀況就唔知,但係我就扯晒火,我張開眼望住佢恰埋眼個可愛樣,有啲慾火焚身嘅感覺,捩手就準備除佢件睡衣。

邱雅琳本能咁雙手擺喺胸前反抗,不過又唔係反抗得好積極,啲扭唔覺唔覺俾我除晒,從左右衫邊中間露出雪白嘅肌膚,隱約可以見到微微隆起嘅胸部。

我正想再進一步除件衫落嚟睇清楚嘅時候,忽然有人開口:「不如你哋入房先搞。」

我同邱雅琳都嚇咗一跳,邱雅琳第一時間遮住個胸走番入房,仲好大力咁閂埋房門。而我就即刻醒晒,望向已經喺梳化坐咗起身嘅邱雅悅,唔知講乜好。
「見你喺有史以嚟唯一一個送我返屋企嘅好人,而阿妹中三失戀後又一直唔敢再拍拖,諗住製造個機會等你哋試下撻唔撻得著,點知一撻就著不特止,你仲差啲連阿妹隻豬都食埋,係食都入房先食吖。」邱雅悅似笑非笑咁同我講。

我覺得幾尷尬,如果頭先真係扑咗邱雅琳,咁就真係史上扑得最無厘頭嘅一次,之不過頭先個勢去得太順,一俾人打斷咗就當堂咩火都熄晒,我諗我而家就算走去敲邱雅琳門,佢都唔會開門俾我。

「你冇事就好,咁我走先。」我唯有咁講,然後就走向大門。

「喂,唔好走住喇,你咁走咗去咪搞到好似我一手破壞咗你哋咁囉。」邱雅悅喺後面嗌住我。

我冇理佢,照樣開門離開,真係神又係你,鬼又係你,不過頭先邱雅悅即使唔出聲,我哋應該遲早都會發現仲有個人喺附近,最多只係可以欣賞埋飛機場嘅景色,冇乜可能會搞得成。

喺返屋企途中,我不其然反覆諗起頭先同邱雅琳嘅奇異經歷,當然我唔係對佢一見鍾情,亦冇特別感覺,但係唔知點解一錫落去,就會心跳得咁厲害,仲會即刻俾佢撻著晒,最奇怪就係邱雅悅都好似有相同嘅情況。

直至到瞓著嗰刻,我都諗唔明,只係覺得今晚嘅遭遇有啲似睇王家衛啲戲咁,劇情發展
第四十七 留名
好彩個家姐係女,唔係一定要燒佢春袋
喺返屋企途中,我不其然反覆諗起頭先同邱雅琳嘅奇異經歷,當然我唔係對佢一見鍾情,亦冇特別感覺,但係唔知點解一錫落去,就會心跳得咁厲害,仲會即刻俾佢撻著晒,最奇怪就係邱雅悅都好似有相同嘅情況。
P牌仔手動正評
之前頭四十篇都喺紙言追開
但返嚟連登好似成個世界唔同咗咁
Btw 好多人物好亂啊
第四十八章 小情侶

第二日返到學校,見到周穎成日都好開心,周圍同人有講有笑,能夠令到一個好似周穎呢啲學霸型校花,變到成個熱戀中嘅細路女咁,除咗成功感,更重要係被人重視同需要嗰種優越感。

照舊除咗Miss Cheung堂,其他堂我都係發夢,周穎喺Miss Cheung上堂嘅時候都好靜,一副乖乖女嘅樣,唔知關唔關我事,不過我呢啲公私分明,就算佢同Miss Cheung喺課堂上面針鋒相對,都唔會影響我對佢哋兩個嘅觀感。

放學後,我同周穎如同先前所講一齊放學,印象中未試過有異性肯同我同時離開校門,應該係驚俾人見到誤會,周穎算係史上第一個。

周穎雖然今日周圍搵人吹水,嚟到呢刻反而靜晒,好似好緊張咁,搞到我都緊張埋,唔知講咩好。

「係呢,大學資訊日單嘢搞成點?」我嘗試打開話題,對上兩次開會都係搞嘢收場,實質我乜都冇做過,連邊日舉行都唔知。

「下個月就係喇,你放心喇,我準備好晒,到時你出現就得。」講番最在行嘅嘢,周穎好快就答到。

「呢啲嘢我真係完全唔掂,好彩有你,所以當初你搵我一齊搞,我都好意外。」當然而家我知道周穎拉我落水嘅原因,亦因為咁,我哋先有發展機會。

「當時我都好意外,唔知自己點解會咁,不過而家我知,亦都好慶幸當日做嘅決定。」周穎若有所思咁講。

我見周穎好似有啲嘢諗咁,就冇再講嘢,兩個人隔住一個身位咁並肩行去地鐵站,到咗最後一條馬路,過埋就到嘅時候,我伸出手拖住周穎隻手,同佢講:「呢條馬路好多車,不如我拖住你過。」自從上次拖過周穎後,頭先就一直想再拖佢,但係因為離學校太近,我唔知佢想唔想俾其他人見到,對我嚟講,拖住佢梗係威喇,對佢嚟講就有啲自貶身價。

周穎突然俾我拖住,有少少意外,但係冇縮開,只係對我微笑:「唔該晒你,我都覺得呢條馬路有啲危險。」講完仲捉緊啲我隻手。

我捉實周穎軟腍腍,又滑又暖嘅手,拖住佢一齊過馬路,落地鐵,入閘嗰陣係有啲麻煩,但係都冇鬆開,我覺得自己好似戴住隻金撈行街咁,周不時都有啲艷羨目光射過嚟。

返到屋企樓下,我哋去咗超市買餸:「你鍾意食咩,我煮俾你食。」

「冇所謂,你煮咩我都鍾意食。」周穎甜甜咁望住我。

答咗等如冇答咁嘅:「咁你有咩唔食。」我轉換另一個方式問。

周穎諗咗諗:「羊肉囉,太騷,韭菜同豆瓣醬都麻麻,我覺得有啲臭。」

「咁我整韭菜豆瓣羊肉吖,你實鍾意食。」我即刻話。

「吓?」周穎以為自己聽錯。

「因為你話我煮咩你都鍾意食。」我好有誠意咁講。

「哦,咁你整我應該都會鍾意食,你煮嘢咁叻。」周穎面有難色咁答。

「你識唔識煮冬菇花膠炆鵝掌吖?」我故意問。

「唔識呀,你想食咩?」周穎反問。

「咁不如你學煮吖。」人哋話愛情會令人變蠢,原來係真嘅。

「好吖,既然你鍾意食,我今晚返去叫阿媽教我煮。」周穎好雀躍咁話。

「我唔鍾意食㗎,不過你煮咩我都鍾意食,所以想你煮嚟試下。」周穎似乎仲未知我喺度開緊佢玩笑:「我哋各自煮對方最怕食嘅嘢俾對方食,睇下邊個可以食得落,咁咪知道邊個鍾意對方多啲囉。」

周穎驚驚地咁望住我,但係又怕我嬲咁:「都好嘅。」

見到周穎個樣咁無奈,我終於忍唔住笑咗出嚟,用冇拖住佢嘅另一隻手摸佢個頭:「傻妹,你唔鍾意食我點會迫你食,我見講咩你都話好,所以先專登激下你。」雖然當街當巷,我都冇理照錫咗落佢個咀一下:「點知你激極都唔嬲,我諗你真係好鍾意我。」

周穎見我開佢玩笑,反而仲好開心咁:「咁即係唔使食韭菜豆瓣羊肉呀?」

「梗係唔使喇,你仲有咩唔鍾意食記得話我聽,如果唔係一陣你唔鍾意都扮鍾意,我到時日日煮俾你食就大鑊。」我認真同周穎講:「同我一齊,你做番自己就得。」

「哦。」周穎表現乖巧:「其實我唔係刻意討好你,只不過我驚你唔開心,又怕激嬲你唔啋我。」

「你再咁我就真係嬲喇。」我攬住周穎,同佢繼續買餸。

返到屋企,我一路煮飯,周穎就喺後面走嚟走去問呢樣問嗰樣,咁先至似番佢本性,我就係想佢咁,自問對佢唔係太好,起碼現階段唔算專一,唔值得佢改變自己嚟遷就我,唔值得佢對我太好。

食完飯後,坐喺梳化攬住錫咗陣,雖然飯氣攻心有啲眼瞓,不過我哋都冇諗過恰番陣,聽日仲要返學,所以周穎今晚唔可以喺度過夜,女仔人家,亦都唔方便太晏返屋企,佢咁靚女,遇到色狼點算。

仲有唔係好多時間周穎就要走,我哋都好珍惜短暫嘅光陰,痴住唔想放開,錫錫下,當然又有反應,返咗成日學,直接埋牙似乎唔多衛生:「不冋我哋去沖涼。」

周穎點點頭,脫離我懷抱起身除衫,我一路除衫,一路欣賞周穎少少怕羞咁喺我面前寬衣解帶,直到脫光為止,周穎用手遮住重要部位,越係咁反而越係令我興奮,我直接攬住赤裸嘅佢,拉開佢喺胸口隻手就錫佢個胸。

「唔好喇,沖埋涼先。」周穎口裡面話唔好,但係又冇阻止我舔佢乳頭。

除咗身上嘅香味,的確仲有啲咸咸地嘅汗味,沖涼先都係好提議,我攔腰抱起輕到冇重量咁嘅周穎,周穎小鳥依人咁挨住我,任由我抱佢去廁所。
打開花灑,我先沖濕自己,覺得水溫適合,先再淋向周穎,濕身後,周穎冇再遮遮掩掩,攞啲沐浴露仔細幫我搽勻全身,成個好老婆咁款,好少有人幫我沖涼,感覺唔錯,洗到細佬嘅時候,周穎稍稍用力咁洗多咗幾下,呢個地方一陣唔單止會擺入佢身體裡面,仲可能要擺入口,洗乾淨啲都無可厚非。

到我幫周穎洗嘅時候,我當然冇咁順攤,就算一陣有得慢慢搞,洗胸嘅時候都硬係要摙下波,錫番幾下,去到B女嗰陣更加係大大力磨到佢出晒水,周穎俾我搞到係咁喘氣,越洗仲越多汗。

我一手洗B女,一手伸去後面洗pat pat,周穎成個人挨晒落我度,將個頭埋喺我胸口,可能想作出少少反抗、又或者純粹見就口,伸咗條脷出嚟舔我乳頭。

呢個位,其實唔止女仔敏感,當我俾周穎舔到嘅時候,都即時俾佢刺激到細佬抖咗一抖,打咗個冷震,我加速磨擦B女,周穎就一邊錫乳頭,一邊捉住細佬開始捋。

細佬俾人捉住係舒服,但係就插唔到B女,都冇所謂,喺度插都唔係咁方便,於是我就伸出手指插入陰道,一路插一路探索裡面感覺最敏銳嘅位置,唔使一陣,周穎就全身顫抖,軟倒喺我懷裡面,我即時伸手扶實佢,免得佢滑落浴缸。

周穎放開細佬,雙手環抱住我條頸,伸個咀過嚟索吻,我當然唔會抗拒,錫落佢軟軟嘅咀唇上面,將佢好積極咁伸過嚟嘅香舌含入口裡面舔。

我彎身抱起周穎,等佢可以樹熊咁纏喺我身上,打茄輪嘅時候同時稍為抺乾身,就將佢抱去床上面。
繼續對周穎好啲啊
停呢個位樓豬
糖尿
第四十九章 小情侶2

啱啱沖完涼,又俾我用手搞咗一轉,周穎塊面紅紅咁好吸引,我錫落佢塊面珠,跟住去咀唇,然後滑落頸,去到胸部就張口含住乳房上半同乳頭,周穎對波雖然唔算大,但係照樣好滑好好舔。

剛剛高潮完嘅乳頭仍然堅挺,可以輕輕咬落去,每一下都咬到周穎「嗯!」一聲,好舒服咁呻吟出嚟,舔完個胸,就經過小腹去到B女,雖然頭先用毛巾抺過,但係B女仍然好濕,每次睇到閃閃呤嘅B女,我都覺得好靚,唔知係咪我有啲心理變態。

周穎身上嘅味道對我嚟講好熟悉、好親切,好似返番屋企咁,舔起上嚟好溫馨,我托起周穎雙腳,擺喺膊頭上面捉實,令到佢自然地用力夾緊我個頭,越刺激B女,就越令到周穎唔知點好咁,只可以用腳更加緊咁夾住我,意識上想向後縮,但係實際上因為夾緊咗,反而令到我將B女含得更深。

「呀!」周穎好大聲咁叫咗出嚟,突然好大力咁夾住我翻咗個身,變成我瞓喺床上,而佢就跪喺我塊臉上面,將B女塞晒入我個口,咁嘅姿勢,我當然加倍努力由大小陰唇舔到陰蒂。

周穎俾我舔到捉住我個頭係咁向B女塞,想將我塞入去陰道咁,我明白你想我進入,但係唔係用個頭囉,於是我拍拍佢大脾,叫佢坐去後面正確位置。

周穎即刻起身向後移,正想坐落去嘅時候,又有啲猶疑,冇坐落細佬度,轉而耷低頭,將細佬含入口,幫我口交。

我見佢明明諗住擺入去,忽然又改變主意,明明地佢個諗法,就坐起身,摸摸佢個頭:「唔使含喇,你直接坐番上嚟就得。」雖然俾人含住嘅感覺係好爽,但係又唔係一定要含完先擺入去,拍AV就話畫面需要,唔含唔得啫。

「你唔係鍾意我幫你含咩?」周穎好奇問。

「係鍾意,不過你見佢都準備好晒,唔含都冇所謂。」我解釋,而且你慶烚烚咁,冇謂嘥咗個情緒佢喇。

周穎好開心咁扶住我膊頭,都唔使點就位已經坐咗落嚟,一下插晒入去,細佬入番濕暖緊窄嘅陰道,因為咁坐落嚟而掂到子宮口附近嘅位置,一般插緊嘅時候龜頭係有啲寂寞嘅,但係當掂到子宮口,就可以俾子宮吸下佢,有時仲好似口交咁伸到入去子宮少少,加埋被陰道照顧緊嘅其他部份,會感到非常舒服。

我抱住周穎條腰,由得佢上上落落咁自由發揮,同時伸脷舔落面前彈彈下嘅乳頭度,周穎加快速度,細佬嘅感覺就隨住增加嘅速度而更強烈,不過咁郁法係幾攰嘅,好快周穎就有啲腳軟,keep唔住個勢,於是我按住佢,等細佬入晒之後,示意佢前後擺動,雖然冇上下郁咁舒服,但係周穎就冇咁攰,而且龜頭仲可以俾子宮口前後磨,令到我更容易發射。

果然唔使好耐,我已經忍唔住,一陣突如其來嘅快感,伴隨著精華射晒入周穎體內,周穎感到我嘅反應,都即刻收緊陰道同我一齊高潮,唔知係等埋我先、定純粹因為俾我中出而興奮到高潮。

第一下發射後,餘波仍然未完,我搖動周穎,等細佬可以喺磨擦中持續出嘢,仲未射完嘅時候,周穎突然醒起咩咁想起身,我本能捉住佢唔俾佢走,咁舒服梗係唔想掹番出嚟住。

「你做咩呀?」我問,唔係唔記得食避孕藥啩。

「諗住幫你吞精囉。」周穎咁講嘅時候個樣傻得嚟好可愛。

「你鍾意吞精咩?」我奇問。

「你鍾意嘛,上次你唔係鍾意我幫你吞咩?」周穎冇直接答,但係好明顯唔係咁想,上次真係辛苦咗佢。

我攬實佢,心裡面充滿感動同溫柔:「以後你唔鍾意就出聲,唔使專登就我。」

周穎錫我一啖,向我露出睇極都唔厭嘅招牌笑容:「咁係咪以後都唔使口交同吞精呀?」

以後?好似又唔使講到咁盡啩:「誒...都唔使嘅。」既然講咗出口,而家反悔咪好衰仔。

周穎好大力咁錫咗我一下:「只要你鍾意,我就鍾意,口交又好,吞精又好,就算幾唔鍾意嘅嘢,我都會為咗你而令到自己鍾意。」

我開始明白「最難消受美人恩」呢句說話嘅意思,周穎越對我好,我就越內疚,或者我可以對佢好啲,但係我真係驚最後反而會傷得佢更加深。

電影「單身男女」裡面,高圓圓問古天樂婚後會唔會去滾嘅時候,古天樂話儘量唔會,如果而家周穎問我相同問題,我諗我呢一刻都只可以答相同答案。

雖然好想一路咁攬住周穎唔放,但係佢始終要返屋企,所以幾唔捨得都要起身沖涼,今次輪到我仔細幫佢沖洗,特別係B女,頭先令到我咁舒服,單係出於感激都要好好服待番佢。

周穎洗軟晒落嚟嘅細佬嗰陣好似覺得好得意咁,喺度係咁逗佢,逗到佢開始有少少反應先至識驚,揞住咀係咁笑。

我好鍾意見到周穎嘅笑容:「知驚嗱?一陣搞起咗佢你就唔使走住,準備好沖多次涼。」

周穎攬埋嚟,專登用B女去磨細佬:「係咩?咁快就得,以前阿Sir話最少要半個鐘喎。」

「咁你試下。」我挺一挺下身,變大咗少少嘅細佬真係滑咗入去B女度。

「嘩!」周穎驚呼一聲,捉實我條腰,爭啲俾我頂到跌低。

喺唔係好濕但係好暖嘅陰道刺激下,細佬好快就再脹大咗少少,咁情形我梗係忍唔住要抬起周穎隻腳就咁企喺度抽插咗幾下,不過時間實在太短,細佬雖然稍有起色,但係一陣間又再軟番,跣咗出嚟。

周穎本來俾我插到開始呻吟,但係突然間細佬就唔見咗,佢耷低頭一望,見到垂頭喪氣嘅細佬就即刻想笑又唔敢笑咁講:「你夾硬嚟,因住整親佢呀。」

俾周穎咁講,我即刻諗起上次俾佢夾咗成晚搞到第二朝隱隱作痛、同埋早幾日連續出嘢至一入門口就射單嘢,十幾年唔用,一用就毫無節制,諗落真係要認真對細佬好啲,唔係咁後生變咗唔得,成世人流流長咪好lonely。

周穎見嚇到我面都青晒,即刻安慰我:「唔使驚,都話要半個鐘,而家咁快邊得。」

「咁不如你聽日過嚟試下佢復原未。」見周穎咁緊張,我反而安心咗好多,於是打蛇隨棍上。

「聽日唔得呀,日日咁夜返,阿爸阿媽都唔俾,今日我都係用番開會嗰招,冇理由日日開啩。」周穎搖搖頭。

我有啲失望,但係都明,話晒就嚟考DSE,一陣影響咗周穎啲成績就唔好。

「後日吖,不過到時唔好搞到今日咁夜。」周穎話。

「我聽日買定餸,到時放學就返嚟煮飯,慳番啲時間。」隔下都好,俾細佬抖下。

有咗共識,我哋冇再搞嚟搞去,快快手沖完涼就送咗周穎返屋企,到我再返到屋企嘅時候,都差唔多十二點,又攰又眼瞓,好快就瞓著。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞