IG SHOP討論區(7)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
Heyman嗰間ok
kiki.co又係話人地抄佢地
但發現好似無咩人留意airyjournal 反而airyisland 出名好多 d讚又多好多咁
呢間ig shop都幾撚無恥 原單貨扮日本代購見得多 扮埋made in japan都有 唔係以為無人睇得出呀
呢條OP係一個日本牌子samansa mos2出嘅款 但因為中國製 淘寶成日會有所謂「原單」貨 zozotown都寫明係中國製
呢間shop夠膽死話係話係made in japan呃妹豬
其實係咪好多日本衫都得中國制
唔係。但mij嘅通常係貴同靚衫
想知咩app係咪買到日本衫
淨係收日本信用卡
我啱啱都想講佢!見佢啲相影得幾靚,有啲想幫襯,但係佢話一星期到貨自己買開楽天都知集運寄到香港都成2星期
真係差啲買咗問過價兩件頭嗰件賣389 淘寶不了
咁一定係淘寶
正版zozo減價都賣緊4675yen
除非佢唔計運費蝕住做 只求打個和
https://zozo.jp/shop/sm2/goods-sale/52901561/
中國扮日本製呢吓真心無恥
狙擊到佢收皮
記者向稅務局詢問若網店不申請商業登記,是否已違反現行稅務條例。該局發言人指,網上買賣屬商業活動,所以理應遵守《稅務條例》,辦理商業登記繳納利得稅。

商業登記方面,所有在香港經營業務人士,無論業務大小,都要在開業後一個月內辦理商業登記,不依時遞交申請的可被判處罰款 $5,000 及監禁一年。

辦理商業登記每年收費由$2250起,不過,如申請人的每月平均生意額不超過三萬港元,便可申請豁免繳付商業登記費及徵費。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞