IG SHOP討論區(7)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
藍店:
- Mugmugkitchen 藍絲jade同brandy開
- Accessoriesmall

傳送門:如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(6)
https://lih.kg/2135852

- Shoppingheals. hk 偽黃賣假袋

傳送門:偽黃ig shop 賣淘寶名牌袋當正品?
https://lih.kg/2138439

- kingnqueenie & knq.women 垃圾偽黃poly情侶+賣淘寶貨 店豬自己dm自己落單
- as.worker. co 852分店+賣淘寶貨 入其他shop live話要告人

賣淘寶貨:
- Kiki. co 溝貨賣+食水深+員工態度差 仲要賣傳銷嘢
- Nevertoolate.nvtl 全部淘寶野 但賣貴幾倍 店主態度好差
- mormor 賣淘寶貨賣到開3間門市
- Freeland__ 溝貨賣
- mymybra 賣淘寶bra+$200假kanken
- Wwhitetale 好多絲打買完都覺得質地同版型好差 似淘寶貨/溝貨
- Midpoint.men 賣淘寶嘢仲要扮自己design
-maxsellerhk 賣淘寶耳環 C&K貴官方網站30% aeo t貴過官網50% 食水好深

- 5.1_clgshop 直接偷淘寶圖賣淘寶貨
- voyagegoods
- siksik.s
- cacmama
- lalala.cco
- moonine_official 溝貨賣 偷淘寶圖
- vuoto.store (前身 poopoo618)
- catsslave8 溝貨賣
- mellow.room
- oops.s.s.s
- moondream852 偷淘寶圖
- ko_collections 好似已收皮
- 150.studio 偷淘寶圖
- jellyscloakroom
- hkvinpopstore
kanken_baghk 賣$180假kanken 仲要有得比蝗版支付寶
- Eq_shop.online 疑似賣假champion t 寫明只係賣款式 冇牌子意義
- Arutw. co
- Moonlightgang +食水深
- Flower.shave 賣淘寶嘢仲招代理
- http://groovy.hk 賣淘寶Kangol假帽 對腳斷咗 30蚊人仔賣310蚊 淘寶假雜誌袋
- bnspecialhk 賣淘寶Kangol假帽 對腳斷咗 仲出廣告 淘寶假雜誌袋
- hkbuyjp 賣淘寶Kangol假帽 對腳斷咗 淘寶假雜誌袋、Kangol Sport 袋
- yuen8ight 賣淘寶Kangol假帽 對腳斷咗 淘寶假Kangol袋、Kangol Sport袋、雜誌袋
- bom.styles

唔推介(請自行考慮):
- Ramuroom 有絲買過 成日唔覆機 一直藍剔再唔係覆一句 寄貨冇通知 最後咩都收唔到
- 109room 唔覆機 到咗貨唔會通知 要自己踩上去問翻咗貨未
- Bbgshop 食水深 賣得仲貴過專門店+港豬偽黃
- Clover.crosss 食水深 champion sports bra其他賣100幾,佢賣300幾
- Cornerc. hk2 黑心女店主搞serco

傳送門:secro, cornerc兩間IG Shop互罵
https://lih.kg/785445

- Banananaxx 黑色裙甩色甩到痴線 詳見post(6) #493
邊個中咗1001唔開po
本身幾鍾意呢間 但係估唔到賣淘寶貨仲話自己係黃。。。
非任何打手,其實有諗過係淘寶抄人款整劣版衫,而唔係間鋪賣淘寶貨
大前提係間鋪嘅貨上手係高質、信譽良好

繼續狙擊maxsellerhk
賣廣告宣傳自己有幾黃而唔係sell產品
而且仲賣緊淘寶耳環
完全不能理解
其他所謂嘅代購賣得貴過專門店勁多
食水深 妹豬們見係黃就衝去買 幫手交租
有良知但冇良心
呢套嘢好似好多間有賣
Allforone strangerroom都有
呢樣我都認同嘅,只係咁耐以嚟嘅討論都係淘寶搵到同款就當淘寶店加入list,點解淨係呢間bui1bui3俾人搵到同款就話係淘寶抄款
如果咁講,咁maxseller啲淘寶耳環又係淘寶抄款
利申理性討論,唔係想幫任何一間店
求問有冇ig shop/韓國鋪頭 有同款 搵過都唔係好覺有
上面淘寶list有啲係直接拿淘寶嘅圖post ig當自己影先寫上去,其次我覺得如果有一兩個款式係淘寶搵到同款都可以話係淘寶抄韓國廠商,但係有啲ig shop幾乎九成係淘寶搵到相同嘅圖/同款嘅話,就難講了
應該咁講,淘寶有嘅好難避免啲店溝貨賣,所以講到底都係講個信字
見呢間bui1bui3都有啲討論價值就特登去search下,無時間可以好似樓上巴絲所講搵夠九成貨,就咁搵咗新款幾件

圖都一樣應該無得抵賴

tag都一樣

搵搵下明咗點解佢啲相影啲唔影啲咁明明連身褲就分開上下影,連身裙就無張正面相,因為咁樣會難search啲/search唔到

就咁睇新款中咗九成,交俾你地決定加唔加入list
淘寶野賣到399 傻撚左
藍店:
- Mugmugkitchen 藍絲jade同brandy開
- Accessoriesmall

傳送門:如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(6)
https://lih.kg/2135852

- Shoppingheals. hk 偽黃賣假袋

傳送門:偽黃ig shop 賣淘寶名牌袋當正品?
https://lih.kg/2138439

- kingnqueenie & knq.women 垃圾偽黃poly情侶+賣淘寶貨 店豬自己dm自己落單
- as.worker. co 852分店+賣淘寶貨 入其他shop live話要告人

賣淘寶貨:
- Kiki. co 溝貨賣+食水深+員工態度差 仲要賣傳銷嘢
- Nevertoolate.nvtl 全部淘寶野 但賣貴幾倍 店主態度好差
- mormor 賣淘寶貨賣到開3間門市
- Freeland__ 溝貨賣
- mymybra 賣淘寶bra+$200假kanken
- Wwhitetale 好多絲打買完都覺得質地同版型好差 似淘寶貨/溝貨
- Midpoint.men 賣淘寶嘢仲要扮自己design
-maxsellerhk 賣淘寶耳環 C&K貴官方網站30% aeo t貴過官網50% 食水好深

- 5.1_clgshop 直接偷淘寶圖賣淘寶貨
- voyagegoods
- siksik.s
- cacmama
- lalala.cco
- moonine_official 溝貨賣 偷淘寶圖
- vuoto.store (前身 poopoo618)
- catsslave8 溝貨賣
- mellow.room
- oops.s.s.s
- moondream852 偷淘寶圖
- ko_collections 好似已收皮
- 150.studio 偷淘寶圖
- jellyscloakroom
- hkvinpopstore
kanken_baghk 賣$180假kanken 仲要有得比蝗版支付寶
- Eq_shop.online 疑似賣假champion t 寫明只係賣款式 冇牌子意義
- Arutw. co
- Moonlightgang +食水深
- Flower.shave 賣淘寶嘢仲招代理
- http://groovy.hk 賣淘寶Kangol假帽 對腳斷咗 30蚊人仔賣310蚊 淘寶假雜誌袋
- bnspecialhk 賣淘寶Kangol假帽 對腳斷咗 仲出廣告 淘寶假雜誌袋
- hkbuyjp 賣淘寶Kangol假帽 對腳斷咗 淘寶假雜誌袋、Kangol Sport 袋
- yuen8ight 賣淘寶Kangol假帽 對腳斷咗 淘寶假Kangol袋、Kangol Sport袋、雜誌袋
- bom.styles
- bui1bui3

唔推介(請自行考慮):
- Ramuroom 有絲買過 成日唔覆機 一直藍剔再唔係覆一句 寄貨冇通知 最後咩都收唔到
- 109room 唔覆機 到咗貨唔會通知 要自己踩上去問翻咗貨未
- Bbgshop 食水深 賣得仲貴過專門店+港豬偽黃
- Clover.crosss 食水深 champion sports bra其他賣100幾,佢賣300幾
- Cornerc. hk2 黑心女店主搞serco

傳送門:secro, cornerc兩間IG Shop互罵
https://lih.kg/785445

- Banananaxx 黑色裙甩色甩到痴線 詳見post(6) #493
但呢間嘢真係有直接用淘寶相....
咪係囉...間嘢第一個post嘅第二張圖已經係淘寶圖

算係由一開頭睇呢個post到依家,一直都係淘寶有同款就入list,bui1bui3被爆就突然間話要九成同款/用淘寶圖先入list大佬,邊得閒成間店所有貨逐件cap圖搵同埋唔通買淘寶貨返嚟自己影相嘅又唔係賣淘寶貨?

記得之前巴絲講過呢個post店主多過真客,睇嚟係真
廣告見到間叫eunoia
價錢好似ok 唔知有無人買過
timstore係咪賣淘寶野有冇ching知
係 搵過幾件淘寶有
幫樓主整個TLDR:要有實際證據先可以話係淘寶

理性分析下係你眼中咩叫實際證據
淘寶搵到同款->淘寶抄款
淘寶搵到同相->淘寶偷圖
再退後幾步睇,就算hack埋入店主電腦睇到佢淘寶落單,都可以係買俾自己着
結論:要24小時跟蹤店主,見住佢淘寶落單,見住佢拎淘寶貨,見住將件淘寶貨賣俾你,先可以叫做有實際證據

我諗呢度無人做到/會做呢樣嘢,你就當曬依度所有巴絲都係支那法庭無實際證據就「屈」人啦

仲有,我無屈你係店主喎,我話你睇嚟係,唔係話你係店主,但見你咁大反應.....

根據樓上絲打所講,搵到同款只係淘實抄款,唔係淘寶貨
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞