IG SHOP討論區(7)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
人地airyjournal 都出左story解釋

Alllforone呢
我諗係有人dm問佢姐
都欣賞佢有回應 好過allforone
利申幾中意兩間airy
其實我之前七月有喺aj舖頭買過佢嗰條山系連身裙嘅橙紅色 嗰陣店員都有同我解釋過唔係自家設計 純粹係獨家款
宜家要aj突登岀個story澄清 如果真係俾人誤會咗都幾慘下

之前都有諗過買allforone嗰條自家製op 好彩無買到咋
唔知真係有妹豬bid 定自己同自己bid呢

可能自己bid bid高個價
aj個回應幾得體又解釋得清楚
Allforone幾時出黎解釋
估唔到會咁多人bid
係咪新嘅銷售手法
好勁!!!

痴線 真係有人bid
唔好意思 請問有冇絲打記得之前好似有間台灣嘅鞋店喺蘋果落廣告?佢好似係支持香港人但我唔記得佢叫咩名
labrisa.shoes
好似係
真 我由頭到尾都係講緊allforone 但係唔知幾時開始變左airy
因為有好多Allforone打手喺度
林肯應該係佢男朋友
明明之前post嘅全部都係男仔野
無啦啦又喺度話自己買女裝
仲不停spin去其他shop
但又覺得Allforone咁樣冇問題
之後而家又帶風向去嗰個 bid貨
一直逃避Allforone 件事

另外韓式肥婆又係勁奇怪
話自己喺韓國見到啲款
極度懷疑係店主本人
任佢UP㗎姐
其實韓國東大門邊個都入得去 之前去韓國旅行都係同朋友喺入邊買衫

不過誤會左AJ sorry我會繼續買你哋啲衫㗎!!
好想知有冇人bid 起標價然後又買到嘅
Allforone回應左啦喎
不過佢話 色唔同布料唔同 個領都唔同
咁樣就叫冇抄?
個領同手袖都已經唔係成件衫既details
個綁帶同個蛋糕ops先後喎 呢個idea唔係個個都會有下話?

不過佢話有人打電話去攻擊佢 我覺得多左啦
希望見到既絲打唔好咁做
淨係集中翻佢抄人個件事就ok
色唔同 布料唔同 領口唔同就叫冇抄
連半張設計草圖都攞唔出黎 真係笑大人地個口
「我們從來都沒有刻意隱瞞Vol6和韓國款式略有所同」
姐係自己都覺得兩件似樣啦
抄咪認左佢 人地東大門都有設計師 你咁樣攞咗人地心血真係好咩?
你冇讀fashion design 唔會有人覺得你唔可以設計衫
但好心就咪冇料扮四條 又想掙錢但又要攞人地嘅design 完全唔尊重designer
通常都要扮下慘
應該無絲真係咁得閒掛
我唔相信而個世界上有咁巧合既事囉
唔知啊 不過佢咁講我咁聽
咁樣攻擊有啲多左
個款一樣但改吓啲顏色/布料就唔係叫抄?
佢都講「設計容易出現雷同 」。咪就係多得你地班人抄抄埋埋唔認 。依加搵藉口話客人鐘意呀 點點合理化你既行為

跟本成個design都抄!ruffle領同蝴蝶蛋糕裙

呀店主話日本入貨一斷時間 咁岩依加先睇到??
咁鐘意抄仲話學人design
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞