IG SHOP討論區(7)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
大家都可以睇下你地最鍾意嘅OUAT其中一個女店主點樣屌你地

人地開到地鋪 你仲係樓上鋪 可能人地識做人 唔會西客
你地淨係識係到圍威喂 咪繼續活係自己世界 匿埋係間樓上鋪到打飛機囉

好撚酸呀
就係話你都費你明唔明不如你追下post睇下咩事先啦,係話緊kiki.co店主連個人style、影相風格、新shop既衫全部九成似,你依家攞張咁嘅背心相去駁斥,個論據會唔會薄弱咗少少唔係想攞呢張相去洗脫嫌疑啊
有時 架就自己丟既

唔知會唔會回應呢
你咁落力係咪ouat你有份啊,而家件背心講中左係一樣喇,又唔認又覺得理據薄弱,你攞一兩張圖話你覺得點你覺得點,呢啲理據又有幾充分?靠張相。你覺得。
你一個人覺得九成似,其他人覺得你咁講有問題你又話人哋護主,你究竟係咪真係盲?
人地唔會西客?追下post先啦睇樓上comment就知kiki.co啲人西啦
講到kiki.co咁高尚又地鋪咁威,咪又係要抄人地明眼人都知佢抄人啦人唔笑狗都吠邊個係到打飛機大家明啦
其實我想講真係好多人唔知會抄款或淘寶貨,我都係最近追post先學到咁多野例如我之前淨係follow kikko.co 而唔知有ouat喱間野,所以真係呃到唔少人
係喎,你最讀得多書,時裝研究無你咁勁,拎張Fashion Design畢業證書出來我咪聽你講囉!

唔好以為聲大大就係真理,搵張ig shop圖同我比,你試吓同我講Fashion History,呢d係咩年代出嘅衫,點解會有呢d style,用咩布用咩車線用咩鈕都有得解釋,唔識就唔好係度識少少扮代表
講起Kiki.co 我諗起好耐之前佢出過一頂針織漁夫帽 嗰陣覺得幾靚但有少少貴無買到 後來見到另外一間都有賣 同埋係賣先過佢 色都一樣 之後個店主都有出po話有仿製品 但唔知佢係咪講Kiki.co
討論下邊個shop有呢啲款先姐
咁都要有fashion design 畢業證書
人地講兩句你就起曬鋼你係咪店主嚟

同埋呢種風格有咩特別
又唔係某一個人專屬
係香港細先少見啲姐
討論左咁耐都講唔出邊一個款有咩特別details似
呢類風格人地英國egg trading一早就有
仲好出名
日本歐洲大把呢啲style嘅brand/shop啦
你地唔好話佢地都係抄外國?
Codie呀嘛
佢好似都有喺goddag做
呢張相影到哨牙咁
原來呢個post唔比人哋持反向意見,講兩句唔岩聽就話人喺護主<—真
再講多兩句直接話埋你係店主
其實佢地自己先係店主眼紅人地搵得多
呢頂抄到足
人哋講明客人訂製款
Kikico咁都撞款 咪玩啦
kikico員工閪 OUAT店主閪

講髮型講色調講風格OUAT咪又係外國左抄右抄抄返嚟
講到所有野佢原創佢獨有咁 有無咁惡啊
有冇人知90peach講緊邊間
睇唔到有咩一樣 ...
你有冇睇字㗎?人哋話我有無讀書,話返去小學重新讀過,唔睇前文後理又屈我起曬鋼、又屈我係店主,呢家d人咁野蠻㗎咩
90桃未咁多like時有買過佢嘢,叫做睇住佢起家
跟住呢排呢間疑似抄佢嘅又科勞我
嘩屌真係好撚似
啲貨名、Caption、網站設計,仲要手機殼都跟埋
好心佢抄都唔好咁撚明顯,喺人哋度揾followers係人都知咩事
店主又勁撚柒,我無見過人眼短又眼頭圓好似弱智
但真心,唔認唔緊要,但抄人哋嘅付出唔會有好結果,一定做唔長
其實d product 名好公廁
間間都差唔多咁
真係唔明你咁激動做乜
人地講兩句
勁大反應叫人唔洗衝出嚟喊
你唔係普通嘅睇唔過眼喎
唔係店主都係盲粉啦
影相唔同
D caption排版都唔一樣
用字同product名又公廁

係抄值得狙擊
但覺得呢個有d牽強
仲要衣家啲韓貨嚟嚟去去都係個啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞