IG SHOP討論區(7)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
條條都一樣 三媽個條都係咁上下甩線甩到on99
有冇人幫襯過呢間?
cls店主 得嗰四千幾followers已經喺度叫晒春
咁撚樣態度對啲客㗎咩 佢係咁話賺得嗰廿蚊又盛
屌你就算你賺得佢一蚊佢都係你個客嚟 唔係因為賺得佢嗰廿蚊就要咁嘅態度對人
咪撚開shop啦臭雞

附上臭雞相一張睇唔撚過眼 訊息恐懼症喎~咁你開乜shop呀
109room真係幫襯左一次就冇再買
出左個洗衫袋
賺到fatfat
絲好勁!
[/member]想問有冇邊間推薦?[member]
感動 你係第一個覆我
個個正評完就算 開po都無人理

其實中古黎講完全唔建議香港買
見到好多就算大間少少都有溝貨
佢地已經唔係好似日本咁
每一個細節都影你睇
但可以好明顯見到係假

而且鈕扣呢家野 仲有待觀察
外國係有人整 但唔多人討論
同埋中古衫都有market
哪裏來咁多鈕扣?

就算專門店買衫有fabric & button parts
d阿太一係自己keep返
可能有d索性掉咗去
邊流出到咁多畀你整d幾百蚊飾物吖
賣出先幾百蚊喎?成本幾多先?
呢間有個店員勁閪 有次去門市試條褲 我覺得太長唔啱冇買到臨走同個店員講唔該晒都比佢啤
分析的好合理
咁中古袋呢?
香港我見Lovintage同Brand Off都正常

Lovintage就貴 但睇落好似幾pro
又落好多廣告咁 係咁教人分真假
覺得佢係想做香港嘅AMORE Vintage

Brand Off好似係日本個間黎 D款就殘
香港IG Shop小店 質素高就mark up高
一黎貴 二黎少款 但高質嘅少之又少
而IG Shop真係好多好多有溝貨!

同一個價錢我自己就自己日本vintage網買
有D網站有英文version 話包全球運費
日文網就google translate再轉運
其實平時d人推介去日本買邊間
不論大小 好多都有得online買

外國比較大vintage網有
Vestiaire Collective、The RealReal
但聽講有人買到假野

雖然好廢話,但日本(網)買係最安全
好似Chanel咁 大熱款都講緊兩萬up
款同condition普通都8k up
話多唔多 但專門店都就買到WOC了
所以唔好貪平 見到個logo就
成日見到呢間嘢嘅廣告
點解咁有勇氣自己做model

屌,碌到第二張真係嚇親
呢間店專抄人地好賣既款,以前賣大陸野剷晒d相又改埋名之後話自己賣韓國野,仲有一間分身都係買假follower
輕輕一推

見佢成日講到好好生意 應該好多妹豬上當?

無知問 見過佢Po story喺wechat訂貨 韓國入貨會喺wechat order
補圖

同埋韓國批發都係係微信出相俾啲客訂貨
員工瞞住老世私下賣衫(都係女裝)反骨開igshop,有冇人知係邊間?
幾鍾意呢間嘅風格,買之前諗住去double check下...... 有冇邊間日系shop唔係賣淘寶貨

同一件外套 一間差唔多400蚊點買得落手...
另外一間平咁多 第一間應該賺到fatfat
你係咪打錯
應該係「第二間應該賺到fatfat」?

係! Esmee件件衫都三四百蚊咁濟
話說依間嘢 仲平見佢出廣告 有好多款都平過其他shop
就咁睇其他shop都應該賺得幾多下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞