IG SHOP討論區(7)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
咦 以前係最樣衰model 嗰度見過尼間hydrangea 佢好似以前係日系文青風?! 最近style突變,又幾好睇
我睇埋website
都係唔明抄個位係邊

真心揾人指出下
我又認下做打手先
自由市場係冇問題
但就好似iPhone 同華為咁
或者再講得白啲,New Balance 同 New Barlun
疫情之下越來越多呢啲舖頭,我諗真係做得長嘅唔會好多
唔好喺度講咩Fashion history啦,人哋的而且確有件咁樣嘅背心,唔回應下,好盲撐。
揾張ig shop圖就叫人講Fashion history,叫人唔好拎嚟同你比,而家啲人好野蠻
有時真係唔明啲咁柒既店主開樣做咩 你賣衫唔一定要開樣架喎
不過有次想買件衫 見到佢個樣就覺得好唔靚即刻唔想買
有時靚既model真係好重要 會令人想買既衝動多好多
佢好似以前都唔係賣而種style
因為大家都係揾同一堆批發
要比地鋪定樓上鋪勁啲 好似無得咁樣比 主要睇你想主要想吸引街客定喺特定target 咗嘅網上客啫同埋你想租金成為主要負擔 OUAT 不時唔開 開地鋪咪比人以為佢執咗
主要睇唔順kalulala 係因為由一開頭係kikico開賣嗰陣某啲款已經係抄其他牌子 宜家幾年重新定位牌子又係抄人品牌概念 部分款式又係相似嘅 影相風格又似 你copy咁做 成功極都有限喇
利申無follow 開呢兩間舖
不過就咁睇用字又無覺得係抄⋯⋯
可能kiki.co咁啱呢排個style突然同ouat好似,突然影相風格又好似,又突然咁啱睇開ouat睇既嘢呢
都費事cap圖上黎,cap到手軟
我成日幫襯90peach我睇慣店主嘅用詞 我覺得hydrangea.co產品名介紹都真係好幾大陣90peach嘅味
所以可能我地呢啲留意開90speach嘅睇返就有好似曾相識嘅感覺 但其他絲打就咁比較兩間會冇咁覺眼
恕我直言
我覺得90peach影相幾靚
但唔覺佢地有咩特別嘅style

依類賣韓國衫ig shop好多間
覺得好多都差唔多
我最近正想試多啲尼啲風格,但唔係幾搵到其他shop有佢地啲貨,你有咩舖頭介紹
比較有印象呢兩件

佢地夏天有幾件係serco 同316都見過
Btw 90桃真係影得靚

唔排除佢地有入特別d嘅款,不過overall唔算好特別
始終大家都係批發拎貨
要特別真係要揾自家製
追咗少少post想問點解啲ig shop改tag會比人追擊嘅?
但係又真心唔會覺得呢幾間係互抄喎
同一樣貨,但係好明顯用自己style演繹
Serco 我好buy
唔係幾覺係抄
就咁望ig 排版風格同ig story
Hydrangea.co 反而真係偏韓網走嘅韓妹style 襯得簡約女生啲
但90桃都有自己風格 感覺係韓得嚟mix少少文青
利申2間都冇買過 但有follow
冇話大家互抄
單純覺得個種style唔算係好特出好特別
同埋上面話揾唔到其他店揾唔到有賣佢地嘅貨先咁貼出黎

Serco單係個樣已經跑出左

同allforone件所謂嘅自家製90% match
上日本網cap嘅
唔通係日本brand抄allforone?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞