[書蟲] 你 最 近 睇 緊 咩 書 ? 3

1001 回覆
79 Like 4 Dislike
膽小鬼連幸福都害怕,碰到棉花也會受傷。有時也會被幸福所傷。

呢句真係一流,好有共嗚
中伏+1,睇完都唔知自己睇咗啲咩
果本係佢十幾歲出道第一本作品
我覺得算係過得去
內容同敍事手法都新鮮嘅

Zoo睇完好沉重但好深刻
另外有本叫失去的世界嘅短篇都好好睇
又係睇完好沉重
陳浩基本1367唔會令你失望,大師級水準
1367真係無得頂 每一篇本身都精彩 成本連埋社會背景更入肉
而家睇返一樣震撼
冇追到post 如果有講話我知
kobo啲電子書係咪轉唔到落kindle睇?因為有drm?我淨係知readmoo嗰啲唔唔得 之前買咗幾本冇諗過呢個問題 唔想係手機睇
轉到呀,用calibre加個add-on就okay
我申請退錢
已被接納
之前睇京極堂系列,覺得姑獲鳥之夏同魍魅之匣
但係係要接受到作者係咁拋書包
thank you
遲啲試下先
我收到book depository既書了!
7月19落單 7月21寄出 9月2收到
我明白巴打既不滿不過so far幫襯左幾年我都算滿意 每次等3至4星期 岩岩肺炎就等大約1.5個月
我係2個月........都係得個吉
上面位巴打有啲唔好彩我一星期前左右訂,琴日啲書陸續dispatched
留意返dispatch去到送到嗰段時間先最耐
原來係咁...
我兩三日dispatched嘅書書要個半月先送到
好彩我唔急睇啲書書佛系等雖然有啲怕好似上面位巴打咁最後乜都冇

又係介紹港推理小說時候,偵探冰室靈屬於小品短篇偵探小說集,由六位作家集合而成,較出名有陳浩基同黑貓c。作為小品作品,推理情節過程唔算曲折,而且為配合靈異主題,會有唔現實情節出現,可以輕鬆咁睇,有三個故事以反送中作背景,但以冒業個故最深刻,一個自稱中立既後生仔慢慢代入「前線」角色,相當真實,讀到某些情節,可能會有很大感觸,而且結局既悲又喜,另外黑貓c果邊都值得一睇,讀者中後段應該會估到結局,但唔希望個故事係咁黑色。

呢度全部都乙一嘅書 佢仲有兩個筆名 山白朝子 中田永一
有冇睇過道尾秀介嘅向日葵不開的夏天 暗黑系推理
一開頭見到同學吊頸個本?
對呀
館系列有排你睇
本暗黑重要又長又多篇幅 加油
白夜行係社會系 如果要睇新本格 其實黎黎去去都係嗰幾本
好睇呀 個結尾睇到好心up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞