[書蟲] 你 最 近 睇 緊 咩 書 ? 3

1001 回覆
79 Like 4 Dislike
有冇巴絲可以推介下睇British history既書 想研究下歷史
我想問下呢如果本書入面本身有插圖, 電子書都照睇到?
想知點解有3個負皮係咪我講錯啲咩歡迎大家指正我
睇到,但點都會差啲啲
應該係負皮你quote到太長
本本睇20%症+n
我發現依家自己300+頁嘅書基本上肯定會半途而廢
7月頭同7月中落左order都未收到書
兩次都係比錢後3,4日dispatch
到依家都仲未有書
日日得個等字
網上個order status一直都冇更新過

試過寫email問佢進度
佢一話肺炎delay
二話當地郵政服務佢控制唔到

佢網上寫UK寄黎香港5-9工作日
疫情delay豪多5-10日
都唔會兩個月都冇聲氣啦下話

我試過去郵局問
郵局d人話冇郵件編號根本追查唔到
加上都唔知佢用邊間速遞公司派件

有冇人知點樣投訴book depository?

獨立路上:從前蘇聯省思香港未來

烏克蘭廣場革命、波羅的海三國人鏈、近期白羅斯嘅反政府抗爭
似曾相識嘅政治鏡像,有無令你對東歐嗰堆前蘇聯加盟國 產生興趣呢?

如果有的話
呢本書就啱你啦
呢本書係梁啟智環遊東歐之後寫嘅遊記,無閱讀門檻,你當係深度旅遊書睇就ok

google book有得買
當年我買係$3X 左右,有首購優惠

獨立並不是故事的終結,如何重新審視歷史、重構身分、鞏固民主,才是獨立之後人民能否真正自主的關鍵。香港評論員梁啟智親身走訪俄羅斯、愛沙尼亞、拉脫維亞、立陶宛、白俄羅斯、烏克蘭及摩爾多瓦7國,踏上這條時間與空間上的獨立之路,從現況對映歷史,重新省思香港未來。

PS:
https://www.inmediahk.net/node/1069614
想知你地點睇kindle all-new同paperwhite
唔知點揀
買完kobo 消費完 1414 元先睇到 佢淨係郵寄台灣 無地址
《連登考古:書蟲索引》

依家推介過嘅書越來越多
如果怕重複的話可以睇下你講嘅書會唔會有人推介過
同埋方便大家睇返之前嘅巴絲推介過乜嘢書

有啲明顯重複嘅我會省略

大家推介完書之後可以響度mark返低㗎~

** = 有比較詳細嘅書評 / 後續討論書內容

暫時我淨係整左第一個post
逐個copy太煩
https://docs.google.com/document/d/1MS5DnH1bhSkPQrFa0BlyFA8nbH34ft0uOsjUqzhsWno/edit?usp=sharing
巴打好有心我得閒都幫手mark先
btw終於睇左#662推薦嘅 《厭女》
一口氣睇曬
中學個陣買咗幾本龍應台 李碧華 余華
但唔知塞咗去邊宜家睇翻活著應該同中學雞睇嗰陣有更深嘅感受
如果轉左都係唔得嘅,可能係因為帳單地址填左香港
我之前用香港帳單地址,用唔到折扣code
改左先得
請問你地係咪都係用kindle有冇話用緊咩型號覺得特別正
你指How to Win Friends and Influence People定係The Power of Habit?

溝通技巧嘅話我淨係睇過呢本咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞