[書蟲] 你 最 近 睇 緊 咩 書 ? 3

1001 回覆
79 Like 4 Dislike
本David 入咗冷宮,佢最早個幾本有趣d
酒徒好唔好睇?
睇緊《異鄉人》,就完
準備開《百年孤寂》
你會覺得佢係stone住黎寫
寫d野好有畫面 跳黎跳去
但入邊有大量佢對香港文學既睇法
拋左好多書包 我都有d睇唔明
但overall係好睇!
睇過一次,但係我唔識拉丁美州歷史

絲打必看!做自己唔好物化女性

睇完會有所成長
但你會痛苦左
因為睇穿左周圍既人問題
想問下喺邊買
我上網download epub落手機睇
因為我覺得拎住實體書好攰
評價如何
原來有個讀書po

啱啱睇完
how the world thinks: a global history of philosophy
擁抱火輪的少女1

睇緊
Epistemic injustice
The case for god: what religion really means
The cello suites J.S.Bach, pablo casals, and the search for a baroque masterpiece
唔知係咪因為我硬係覺得佢哋講嚟講去都係嗰啲(但其實佢每本書嘅內容又真係唔同),同埋佢哋比我印象係夾硬諗一個surprising嘅角度同conclusion,然之後先至再夾硬揾啲例子去support翻佢夾硬諗出嚟嗰個argument咁
如果用戒煙做例子有冇人有興趣?

定有其他提議?
我想聽下喎
有冇戒糖戒食甜野嗰啲?
各位書蟲 知唔知邊度有得買 Jason Brennan嘅
When all else fall: the ethics of resistance to state injustice
中英都ok 問過幾間都冇
有無邊個psychol既 area 你係有興趣?
睇完一本Social Movements and Protest(by Gemma Edwards,算係學術書) ,叫做知道多左近代社運理論,但唔多覺堆theories對一個protestor有咩作用

睇緊兩年前拎左Pulitzer既Less,講個中年hehe作家因為想避開個ex 既婚禮而去環遊世界,係好笑好輕鬆既,不過暫時未睇到邊一part 值得拎獎...
家裏住著趕不走的怪物
仆街啦歷史唔係好叻
唔識的話會睇得好辛苦?
我覺得辛苦,因為唔係好理解莊園文化,地主文化
唔敢作出任何評價
只可以話作為我第一本嘅啟蒙哲學書,佢教咗我一啲面對道德議題嘅時候嘅思考方式
不過作為初學者嘅我真係要慢慢睇同諗,因為對我嚟講有啲長同亂,因為佢講咗好多唔同嘅嘢
我上個月都睇完呢本。。。前排仲見到朴延美喺ig祝福北韓、黎巴嫩同香港嘅人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞