[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (63) 新手代開Post.

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
Thanks 巴打
我本身都以為係我問題
我都係用CC影多 Pro neg std 影人出啲色都好似怪怪地

另外係咁岩睇到呢條片先會突https://www.youtube.com/watch?v=i2V2LkAj-lA
Thanks 巴打
我本身都以為係我問題
我都係用CC影多 Pro neg std 影人出啲色都好似怪怪地

另外係咁岩睇到呢條片先會突然咁問
https://www.youtube.com/watch?v=i2V2LkAj-lA
pro neg 我覺得真係影肖像相好似好d (好正式果d)
平時我自己都係用classic chrome
Classic chrome最正
同問
xpro2出左4年,第三代xtrans cmos(同xt2一樣) ,水貨價同X-T3差唔多,我覺得唔抵。
其實你哋唔覺cc影出嚟,好似好陰沉咁
我用嚟影老婆梗係覺得影到好似好恐怖
感覺一般港女打卡鍾意Astia多D
清d相嘅色好日系
第一同第三張如果crop走少少前景會唔會好啲?
利申新手
想問有冇人知setting個color到底系乜
感覺吾系單純satuation
只係有xe3 如果想學拍片入咩機好?xh1會唔會太舊?
定係轉會好?
利申 新手 唔想做器材撚
Classic neg 已經有排j
你閱讀理解係咪0分?
我都好想買x100v
巴打買左咩色
買咗銀色 呢排好多二手放出嚟

點解你唔直接問你女朋友鍾意咩風格?
你又唔係影緊人地個女朋友
唔同地方 唔同mood 都有分別
睇吓你地會唔會有啲調色心得姐
但係啲人唔知點解要起曬鋼咁唔問得
我想問影女朋友點set姐,都唔會聯想到想問用咩景深光圈快門掛好明顯問緊部機點set 啦
定係個”set”字有啲咩誤會令到各位覺得條問題係膚淺到想問買咩器材?
唔怪得你叫我用手機影算鳩數
點睇x100f 想買水貨新機 5000好似好抵屌
我之前都係struggle 喺x100f定v (因為覺得dpad好有用)
上showroom試咗就決定新一代
感覺focus快咗 同埋個人認為weather seal, touch mon都幾重要
如果唔care上一代全開光圈好soft嘅都可以去馬f
咁你又唔講你要咩style
人像有唔同風格
X100f 用過 影完好似有層野係面咁
預算夠既入v啦緊係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞