[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (63) 新手代開Post.

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
咁唯有上行整

god bless u
上去之前會再搵吓辦法
唔該先

拆電個方法試過,唔成功都係出error;
一時之間搵唔到擦膠所以試唔到第二個方法,一陣試埋comment提及果啲熄ois再著機嘅方法..

明明部機同鏡冇跌過,只係隔咗一排冇用就咁
C記入富士坑
XT30 XH1 XT3 三部揀一部
18-55 16-80 兩支揀一支
真係好難抉擇
最後決定買水貨XT3配1680
水貨XT3加1680 $9800
信用卡+2% 水貨無野送喎
策略蒞:代理開天殺價,然後派貨畀零售商扮水貨賣
純粹鳩估
強烈建議用18-55頂級kit鏡
覺得佢重嘅我有啲懷疑你體重有冇40kg
X-E3玩定焦 例如35.4 或者f2系列會正啲
心諗18-55都話重 即係得翻2光圈同餅鏡可以玩
都唔係嘅,重有XC三支膠鏡用
我部水貨寫明係東非貨喎
你用過1855,掉返轉頭用1545未必會接受到個手感同畫質
個電zoom真係世界級
有冇人用過80mm 2.8 macro?影樹蛙生態缸夠唔夠用
等效50mm影野食可能有啲迫
你用手機開2x試下就知, 視覺差唔多

XC 35/2 依家水貨跌到千頭我覺得有一定吸引力
係唔好諗住影人會好淺景深囉
(不過好多時背景blur到認唔到嘅散景啲女未必受落)

Youtube 好多 fuji 35/2 影女片, 你可以睇下效果
夠啦
想請教一下
有無舊機升級上xt4既師兄
個防手震對低光影相大唔大幫助
我xt3配枝1655夜晚影街有d吃力
想知升級去xt4爭幾遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞