[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (63) 新手代開Post.

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
有啊,之前fb見過團購(好似係
紅藍色嗰款?
依款
多謝咁多位巴打
https://cameradecision.com/compare/Fujifilm-X-T3-vs-Fujifilm-X-T4
睇過好多比較片
X-T4 真係除左多左穩定器 同 電量多左 真係好似無乜大進步
BTW X-T4 拍片真係走焦!? 咁唔洗諗 都係入X-T3
想問下邊間水貨鋪推介?
巴打好撚勁
有冇ig可以follow下學下嘢
Btw第一張邊度影
雨後見到🐌, 23mm f/1.4
香港行貨去到其他地區都係水貨嚟
三陽四寶啦
price.com 多comment都唔會有大問題㗎啦
買嘅時候check下有無花有無用過嘅痕跡就ok
好似冇乜人討論D冇換鏡機

我而家手上揸住ricoh gr (1代)同XE2
平時用gr, 真係好鐘意部機, 夠輕便又色又靚, 但夜晚用真係太攞命, 想換部低光好D既細機
有睇過gr3, 係就係好, 但缺點都唔少, 入塵問題幾代都未解決到

跟住又睇下富士D機仔, 其實得X100同X10揀
X100又太貴同埋又唔細部, 與其買X100不如索性放哂GR同XE2, 上XE3/XT30

X10我試玩過, 個操控唔係好慣, 好唔富士feel, 不過或者有冇人可以分享多D呢部機?
放晒佢換XT30好似好啲。
X70?
X70有諗過, 係正又有反MON, 但同部XE2又好似冇乜分別, 真係為輕而買
唔勁啊大家一齊學野
同啲專業嘅仲差好遠
我之前有喺連登post過ig 我唔想太宣傳自己咁加上自己最滿意嘅相都會post上攝影台同大家分享 大家隨緣搵到就add我同我傾吓計啦
第一張係Donnington castle 近oxford果頭

屌左支efs 10-22 轉插落xt3
經濟實惠 抵玩過xf10-24
質素如何
非換鏡機其中一個賣點係佢可以縮到支鏡好扁好慳位
你對比下xe3 吉 23f2 凸多幾多
Ching 用fringer 定唯卓
我都考慮緊ef-s 10-18 + fringer
未實際用 10MM果陣變形又唔係話好大
夠光對焦追焦都快 弱光就叫差
前者
點解唔10-22 10-18 各方面都差D
平啲(二手一千頭),有IS

原來fringer仲support Tamron 10-24mm f3.5-4 VC hld留意下先有冇平貨先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞