[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (63) 新手代開Post.

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
另有 smallrig XT-4 L架
極新仲有個原裝袋裝著

$350

有意就TG我啦
對焦、追焦、sharpness ok嗎?
除咗追焦之外
我都back 左 應該會係58-77 cpl+ nd 再加多個46-62既接環 但我想知用左呢個revoring 仲可唔可以加多個支架for gnd

我見H&Y 本身都有個可調式既nd + cpl 諗住買黎試下先

利申:無用過h&y 既產品
邊支外置mic 確保你條3.5插實哂個頭未 俾大啲力插到實一實
有冇人用過XF10-24黎街拍???
效果如何?對焦夠唔夠快?
想知xt100好唔好
唔好
想問x-mount影到最tele係唔係100400+2倍鏡
定係有其他副廠x-mount再tele d
Xt20 二手好過
夜晚冇咩機會hand held用啦
4光圈影唔到快野
搵日試下1024 +35f2去街拍玩下先
fringer轉t/s 150-600再加extension
買EF轉X?加extension姐係點求教
fringer ef-x + tamron 150-600g2 + x1.4

聽聞x2.0太鬆唔用得,x1.4用係apsc都夠sharp
如果想出X-T3
有乜鏡頭好介紹?
Fujifilm Fujinon XF 16-80mm f/4 R OIS WR
好似唔錯 有防手震
繼續推一推

Fujifilm X-T2 行貨巳過保養 $3800
機身無明顯花痕,無碰撞,100% 功能正常,mon 保護貼
齊配件 原裝閃燈 EF-X8 保用證,單,說明書,盒齊全
連四電 3正1副,快門按鈕,LENSMATE THUMBREST 手指托

X-T2/X-T3 SmallRig cage $500

XF8-16 F2.8 $9000 行貨保養到8月22,齊盒齊件齊單

XF50-140 F2.8 $7000 齊盒齊件
跟b+w uv ir cut filter(影遠景草啊山啊果啲出黎綠啲靚啲)

全部鏡無霉無花,鏡玉靚仔,唔用時放防潮箱

全走$19900送多個Fuji轉M mount adapter

真心問 但俾人當咗假膠

用咗LR執 定係用咗sim?
新手xt30 想學執同一色系嘅相
簡單啲可以玩反光鏡
超低價格
冬甩散景
有800mm揀
不過唔知插唔插到2x
我同ching諗法一樣
應該係反
啱啱轉會 出咗XT3
手頭得 27餅 35/2
會入 1655/2.8, 55200, 16/1.4(或者其他ultra wide大光圈)
期待一枝23/2左右嘅半marco
邊度轉過黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞