[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (63) 新手代開Post.

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
因為價錢同保養買行貨無問題
始終體諒有巴打嘅budget較tight
唔知你係咪啱啱放出黎
一早已經show咗行貨代理商公開撐警暴
呢樣就係藍嘅證據
其他水貨店so far無公開撐狗 咪去買囉
除非有人提供到proof 邊間水貨店係藍嘅
先再提醒返大家

既然講得「藍唔藍呢d bullshit黎架姐」
建議你去鄉土搵志同道合
再見poo poo
轉會去邊
A7SIII 始終本行係拍片
睇咗段youtube promo 同 DPreview
Sony
都唔知Fuji幾時會update XH 條line
唔係話支持POPO,但係主席係IG story表下態發表CM就俾黃維兵話果間公司係藍真係講唔過去囉
不過你想點諗就點諗啦我唔會曬時間嘈,你覺得我係藍講咩都錯架啦
你咁講美心伍熟清同經濟日報石鏡泉都係無辜?
i60a的確幾好用 細細支又夠力水 回電又ok快 價錢都算可接受(二手的話

ef60應該貴好撚多
巴打們,Xt20 有無得用koadkchrome?

點set?
睇完各大廠出哂新機
有防震,4k60同返mon黎講
突然覺得XT4 CP值幾高
新手想入坑
想影景相同拍街片
依家入手Fujifilm X-T3 好唔好?
Xt4 啦差果少少
都差$3-$4000蚊,夠買多一支23F2街拍了。

回返上面Ching , 睇你用唔用得著XT4拍片勁啲嘅功能,多咗防震當然有用。
但聽聞XT3拍片都唔差。

如果單計影相質素兩者應該無分別。
晨早block左佢,成日係度鳩up
有冇人用xt4 拍片試過?我見如果普通企係到手pan 鏡好似都唔會好震。但慢行咁拍會唔會都一樣震到接受唔到?
(我知用gimbal 最好,但始終唔想拎咁多野,所以想睇下出嚟效果會點)
拍片xt3同4個主要分別係個ibis

不過老實講句個差價夠買gimbal+ mic
睇youtube 話xt4 拍片會走焦,請問解決咗未?
你呢啲低級狗想幫行貨代理去藍嘅手段同質素都有啲低下

Fujifilm X-T2 行貨巳過保用 $4000
機身無明顯花痕,無碰撞,100% 功能正常,mon 保護貼
齊配件 原裝閃燈 EF-X8 保用證,單,說明書,盒齊全
連四電 3正1副,快門按鈕,LENSMATE THUMBREST 手指托

X-T2 grip 行貨巳過保用 $600(Grip同機一齊買$4500)

X-T2/X-T3 SmallRig cage $600

XF35mm F1.4 $2800 行貨巳過保用,齊盒齊件齊單
跟b+w filter

XF8-16 F2.8 $9700 行貨保養到8月22,齊盒齊件齊單

XF16-55 F2.8 $5200 行貨巳過保用,齊盒齊件齊單
跟kenko fliter

XF50-140 F2.8 $7700 齊盒齊件
跟b+w uv ir cut filter(影遠景草啊山啊果啲出黎綠啲靚啲)

XF1.4X TC $2200 齊盒齊件
(50-140同1.4X TC一齊買$9500,跟多塊kenko filter)

全部鏡無霉無花,鏡玉靚仔,唔用時放防潮箱
一次過買Fujifilm 5樣野以上送多Fuji轉M mount adapter/無線快門線

Godox v860ii(fuji)閃燈 + Godox X1T(fuji)引閃 $800 行貨巳過保用,齊盒齊件

Manfrotto 190XPRO3 腳架 連BHQ2波頭 $1400 行貨(好似10年保),齊盒齊件齊單
最大特點是90度中軸橫置設計
腳架個啪啪位啲銀漆甩左色,唔影響使用,有使用行跡

轉會?
A7siii?

X-Pro 1
上Fujifilm X Weekly自己搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞