[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (63) 新手代開Post.

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
但係見啲人話紫邊好似好嚴重咁
少影 多數影風景
想佢快d出Xt40咁我就可以用平d價錢買30
same,xt30body水貨成5k5,買唔落手
之前好似$4K左右,政府派完一萬之後就直線上升。
係wor,睇返先4k5左右
Xt30仲保值過XT3
屌梳 唔記得呢到係器材post
買支 56 1.2先講
依家上price 睇最平都5.2k
女朋友係Model 先決
中國鏡通病 不過後製解決到 就唔係問題
我自己嗰支覺得可接受 可能唔同copy問題
關咩事 你一句空泛到咁, 邊個知你鍾意點影同出咩效果

有啲人鍾意面色紅潤

我個人會鍾意首先色溫色tone拉一拉白個人少少減左一層黃色, 再執其他嘢

又有啲人鍾意加大半級-入級再執色行日系路線
呢個時間入xpro2會唔會抵玩過入xpro3
買graphite edition
其實好簡單問句影女朋友點set都比人叫伸手黨
啲人係咪睇錯問邊到買水貨好
你咁嘅心態玩相機都玩唔長玩㗎啦
真心建議不如你用手機影好過
反正買相機≠買技術
有心學嘅我諗景深光圈快門調色你想點都應該問得出掛
乜都唔知只係問點影,你預期人點答你?
幾錢?
你係assumed我問影女朋友點set=要買咩機咩鏡喎

問點set 想人share調色都係伸手黨
點影 同 想人share調色

係兩件事嚟
我想問係點set 炸喎
我唔係問買咩機咩鏡喎
上面咪有個衝出黎答買56 1.2 咪知全部都get錯以為我問買咩鏡 唔係點會又話伸手黨
影相從來都無model answer
人人影既style唔同 點解一定係影啲咩 一定要用同一個方式先
好似上面有個巴打咪share少少心得呢啲風氣咪幾好
不如講下你想影到乜嘢效果,同埋你手上有乜野器材,咁其他人先俾到意見你。
其實器材從來唔係重點 唔想大家咁focus係器材到
想睇平時各位影女朋友film simulation 會點set姐

xt3 16 80 35.4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞