[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (63) 新手代開Post.

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
幾鍾意富士嘅綠色, 樓下公園花花草草 (classic chrome, 只係拉咗shadow, 其他機身直出)

星際啲鋪長期mon post嫁
平平地收返嚟再轉手隨時賺返一千幾百
可能係星際啲壓價狗開假post呢

成撚日都有呢啲假post 一係冇相 一係張相重覆用幾鑊
依個仲要冇相純字, 低到唔合理嘅價
我就覺得好鬼
母親的抉擇

X-t20 (水貨) 18-55 kit $5750
X-t2 (二手) 3880 搭支18-55都係6k左右

* 想食埋老鏡嚟玩mf
咁唔介意二手一定xt2嘅
有無人知邊度有xpro2行貨賣

打左去肥花、天祥問都話out of stock
MIJ vs MIC
旗艦 vs 中階
港行代理藍到黑 行貨你買埋我嗰份
寧願買東非水貨都唔買行
買泡菜啦
差好遠, 我就係由七工匠轉三陽12F2, 七工匠嗰支只係玩具

首先佢暗角明顯, 邊位鬆散到離譜, 收到f5.6先開始好少少
對焦呼吸效應嚴重, 而且應該唔夠12mm似報大數, 仲要燈膽頭要買多舊野先上到77mm filter

如果支鏡四五百都仲話可以畀新手平入當多個題材可以影
但依款野記憶中全新近1千..
如果有三個月保養 二手機係咪都無乜所謂
既然巴打咁講,我唯有再搵下有無水貨
含撚貓 返去J部A9啦
千零蚊嘅tele zoom想有幾撚快呀
想要50230曲
多唔多爸打 有用CPL filter
諗緊買支1024, 影日景 洗唔洗買塊cpl ,
定普通 uv filter 夠做
咩鏡,影得好靚
Thanks!
第一張23mm f/1.4, 第二第三張35mm f/1.4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞