[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (63) 新手代開Post.

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
Xpro3水貨跌穿$1萬
與其話轉 最近不如話雙修變單修

本來用Sony + Fuji 但係忍夠Sony啲垃圾mon 放哂boady 淨低兩枝鏡睇埋a74咩料

如果廢嘅就用多兩年等canon出新機
Xt40 無ibis 同xt30一樣
有又同XT4一樣
好尷尬
直接買XT4啦ON9仔,反mon係拍片先會覺得好用架姐,影相舊MON仲好用
抵唔抵入?原身用緊xt20
Xpro本身性價比比較低,學某Youtuber講法,係走精品相機路線。

同價位嘅XT4功能上比Xpro3好。
其實你幾何會用反mon
除咗你係拍片
想問除咗16.4之外 冇再wide啲嘅大光圈靚鏡

同埋dnlm 幾時出過枝AF新啲嘅23.4
低角度直倒個陣反mon都方便唔小
14 2.8 叫唔叫大
如果年底出xh2
話唔定xt4會好似xh1咁被放生
ultra wide定焦嚟講唔算 出到.8/2 都仲會諗
諗住同你相反 用緊xt2 想轉a73
高iso 低光 af 聞相 會好過xt2
啲掣手感 mon raw/直出顏色 會差好多

其實有錢可以雙修我諗住A74有改善就返去雙修 冇改善就過幾年雙修canon
啲掣手感 mon raw/直出顏色 會差好多
邊部好d
我都係xt2 想轉a73
X-Pro真係冇抵唔抵
你鍾意既根本冇其他類似既choice
除左Leica
Agree , 對比返Leica , 就會覺得Xpro好抵玩
如果a73好啲我就唔會放啦
你忍受到佢嘅垃圾mon, 垃圾掣, 直出唔太靚 其實Sony FF好抵
10-24要用到10都唔係咁易用,14打後易用d。
一般香港都好少用得著不過去外國旅行就好方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞