【英國】英國工作討論區 II

1001 回覆
11 Like 0 Dislike

點只呢d,同英國人嘈最高境界係瘋狂恥笑抽水,激到d人屌你果下先爽

我好努力教緊佢地廣東話粗口
由屌鳩撚柒西開始

你返緊咩?

餐廳

聽講nottingham 幾好住?

我覺得細同好多黑鬼/chinese

我呢度幾多香港人(student)

巴打係邊?
我呢面nott uni同nott trent都收好多香港同大陸人
同意
串人 有用過 屌人
大家好 黎緊9月畢業 想留底做野 想問下英國普遍市道好唔好?
大家好 黎緊9月畢業 想留底做野 想問下英國普遍市道好唔好?

巴打邊行?
巴打你係我明燈 突然豁然開朗呀屌

發生咩事

我係某d 專業工要做完野先拎到牌
不過visa 果度唔知得唔得 d 工又僧多粥少
睇完你個post 諗到d 野

what field

今日天氣幾好

人生贏家就唔會打份垃圾工啦
見身邊好多人都有父幹,淨係Uni 條數都有排還

巴打之前邊間U Grad?

Southampton Final Year. 呢到個個都勁人
係自己連工都未搵到

我都喺Southampton
巴打你讀邊科

Social Science 個類,我唔想自爆
你Year幾?

做緊野啦

咁你係幾時Grad?
我印像中我識既冇邊個留左係英國做野

厲害厲害
good luck

多謝巴打.
唔厲害啦.. 英文好差.依家都補緊英文.希望到時可以簡單咁溝通
想知道你地係咪搵民宿住?依家FOLLOW緊個英國長短租金GROUP.
好貴....

巴打邊行?

環境方面既
想去英國working holiday, 有咩工啱女仔做?
有冇巴絲有工介紹

Chinese take away 前台聽下電話咁

Call center ,好做!人工都唔錯
利申做緊

有冇20k?

15底連佣金有20以上
有冇巴絲有工介紹

利申做緊

有冇20k?

15底連佣金有20以上

有d性趣添
之前以為係cold call狗唔敢apply
有冇巴絲有工介紹

利申做緊

有冇20k?

15底連佣金有20以上

有d性趣添
之前以為係cold call狗唔敢apply

我做B2B, office hour 五天
今日拎左咸蛋同皮蛋返去玩鳩d同事
佢地應該唔中意
今日拎左咸蛋同皮蛋返去玩鳩d同事
佢地應該唔中意

做你同事真係慘
btw平時都唔捨得買咸蛋
有無巴絲係到有申請公屋

呢度無幾個有recourse to public funds

council house俾你都未必想住,落south london行一轉就知

其實拆左新起個d係米重係council house??
我見係elephant新起的有d都幾靚

應該講係D人問題,佢一日唔拆晒D舊樓都唔會趕走個班人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞