【英國】英國工作討論區 II

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
係喎係咪星期四飲酒?戲劇絲呢?

星期四好令人卻步
五仲要返工喎

我估你搵緊我,改咗名

係london既巴絲打就出得黎啦
等其他人蒲頭先

結果係冇人星期六出黎見下我
難得落london

唔好咁講
睇其他巴絲啦我呢個星期夜都算得閒

星期四好令人卻步
五仲要返工喎

我估你搵緊我,改咗名

等其他人蒲頭先

倫敦啤酒團 @ 收工後

星期四 27th April
雞巴打

星期五 28th April
雞巴打

星期六 29th April
雞巴打

三人成團,如果想去嘅話請留個名,會揀最多人去果日
各位請睇上面留個靚名
各位請睇上面留個靚名

唔到

星期四好令人卻步
五仲要返工喎

我估你搵緊我,改咗名

等其他人蒲頭先

倫敦啤酒團 @ 收工後

雞巴打

雞巴打

雞巴打
小野屋(2130車 king cross走)

星期四好令人卻步
五仲要返工喎

我估你搵緊我,改咗名

等其他人蒲頭先

倫敦啤酒團 @ 收工後

雞巴打
戲劇絲(九點後)
雞巴打
戲劇絲
雞巴打
小野屋(2130車 king cross走)
戲劇絲

聽日又要番工
聽日又要番工

明明好眼訓
但仲玩緊手機
聽日又要番工

我岩岩星期五放完假之後要下星期六先放
仲要今個星期有3日9am-10pm

咁搏希望有得升 冇得升食屎啦
贏波太興奮瞓唔著仆街鳥
聽日又要番工

齊齊搏升

其實升左都係低下飲食
聽日又要番工

明明好眼訓
但仲玩緊手機

12點前點都要訓
聽日又要番工

齊齊搏升

其實升左都係低下飲食

升左無得運吉

升唔升都冇 其實老細好睇我 因為我做得野又肯返
但係就升左個白人妹先
咁算唔算歧視
岩岩先睇完concert
睇怕聽日返工都係中下中下
聽日又要番工

齊齊搏升

其實升左都係低下飲食

升左無得運吉

但係就升左個白人妹先
咁算唔算歧視

我唔熟你個環境, 唔comment
但好多野都唔係關racism事

我manager個manager幾buy我

其實呢間就新餐廳黎 12月先開
所以基本上大家全部人都係同期入 一齊training 一齊做一齊學
入面聯合國黎 乜人種都有(asian就得我同一個泰國婆)
結果去到有一日突然發現個白人妹突然多左好多奇怪term係個rota度
eg去其他分店幫手/開始會做cash up之類先發現原來gm已經想偷偷地升佢
咁本身佢都仲同我地一樣著緊同一套制服 慢慢佢就開始可以著自己衫 見過一兩次(一般普通staff係制服shirt衫加黑褲/裙 supervisor以上自己smart caual)
到上個月佢無啦啦話走 話有第份工請佢做ass man
gm即刻留佢啦緊係(我有問過佢detail 比佢耍走左我)
後尾唔知佢地達成左咩共識 佢正式升supervisor 繼續留
ps 佢入職前係冇做飲食經驗 佢自己親口同我講

原本我諗住 屌你你走 而且咁岩兩個ass man辭職 仲唔到我上位
點知空歡喜一場
之後我有同過gm講過關於佢既野(唔係升職 係做野方面 因為同佢做野我會莫名地躁底)
gm同我講話我知Laura唔走你會好失望 但放心your plan is keep going on
咁so far我又唔覺得你go on左d咩係我度 叫做working hour突然暴升
咁咪再睇下先囉 橫掂我轉工又唔難既
聽日又要番工

齊齊搏升

其實升左都係低下飲食

升左無得運吉

但係就升左個白人妹先
咁算唔算歧視

我唔熟你個環境, 唔comment
但好多野都唔係關racism事

我manager個manager幾buy我

其實呢間就新餐廳黎 12月先開
所以基本上大家全部人都係同期入 一齊training 一齊做一齊學
入面聯合國黎 乜人種都有(asian就得我同一個泰國婆)
結果去到有一日突然發現個白人妹突然多左好多奇怪term係個rota度
eg去其他分店幫手/開始會做cash up之類先發現原來gm已經想偷偷地升佢
咁本身佢都仲同我地一樣著緊同一套制服 慢慢佢就開始可以著自己衫 見過一兩次(一般普通staff係制服shirt衫加黑褲/裙 supervisor以上自己smart caual)
到上個月佢無啦啦話走 話有第份工請佢做ass man(其實大家私底下懷疑根本係佢自己老吹 邊有可能得3個月經驗就搵到新工請佢仲要升兩個title)
gm即刻留佢啦緊係(我有問過佢detail 比佢耍走左我)
後尾唔知佢地達成左咩共識 佢正式升supervisor 繼續留
ps 佢入職前係冇做飲食經驗 佢自己親口同我講

原本我諗住 屌你你走 而且咁岩兩個ass man辭職 仲唔到我上位
點知空歡喜一場
之後我有同過gm講過關於佢既野(唔係升職 係做野方面 因為同佢做野我會莫名地躁底)
gm同我講話我知Laura唔走你會好失望 但放心your plan is keep going on
咁so far我又唔覺得你go on左d咩係我度 叫做working hour突然暴升
咁咪再睇下先囉 橫掂我轉工又唔難既
岩岩先睇完concert
睇怕聽日返工都係中下中下

which concert?

男朋友今年grad 佢話有搵工 但見佢都好似冇乜點搵過咁 驚佢遲搵冇晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞