【英國】英國工作討論區 II

1001 回覆
11 Like 0 Dislike

係呀好貴平時真係唔舍得買
整肉餅都無得落咸蛋

咁陰功仆落樓

講起就想整肉餅
好耐無食過

From同事sc

比左佢地食 有d見到已經走夾唔頭 有d好勇敢食左 話taste better than look

我試過帶月餅,佢地食完之後

下個節日應該係傻
睇下中超有冇傻賣又帶返黎比佢地試下先

應該好貴?

覺得會比人cap 水未去過

我依家咸皮蛋各半打大概£10 各拎左一隻返去比佢地試 其餘自己慢慢嘆

比佢地知多d香港文化嘛 有時講都唔知點講 淨係話香港好stressful

老一輩 有啲學識都知香港
後生 / 低技術勞工果啲
真係無乜人知香港係乜

都係既
依D野係要靠我地一手一腳去話比出面既人知

From同事sc

比左佢地食 有d見到已經走夾唔頭 有d好勇敢食左 話taste better than look

我試過帶月餅,佢地食完之後

下個節日應該係傻

應該好貴?

我依家咸皮蛋各半打大概£10 各拎左一隻返去比佢地試 其餘自己慢慢嘆

比佢地知多d香港文化嘛 有時講都唔知點講 淨係話香港好stressful

真係無乜人知香港係乜

都係既

係Wales
佢地話香港同支那一樣好易搵位入到
串番佢地
Do you have a boarder in between Wales England
Do you use different currency
Did you walk alone in Olympic opening
We even speak different language

下個節日應該係傻

應該好貴?

真係無乜人知香港係乜

都係既

係Wales
佢地話香港同支那一樣好易搵位入到
串番佢地
Do you have a boarder in between Wales England
Do you use different currency
Did you walk alone in Olympic opening
We even speak different language

welsh irish(nationalist?) scottish

你叫佢地British
會糾正你 佢地係welsh
人冇夢想同咸魚有咩分別
連英文都唔識既巴打都想過黎,我又驚乜春
比自己幾年時間,真係唔得咪返香港
衝呀!!!!!
人冇夢想同咸魚有咩分別
衝呀!!!!!

條路係好長好uncertain... but what have you got to lose

我條路由2010開始行

咁行成點
其實我都諗咗條後路,際遇好難講
唯有自己全力以赴,頂硬上!!!!!
其實我真係好撚驚
不過返香港把託,實比周綺萍呢類仆街HR壓價
人冇夢想同咸魚有咩分別
衝呀!!!!!

條路係好長好uncertain... but what have you got to lose

我條路由2010開始行

咁行成點

人在uk
過一排見工做manager

人冇夢想同咸魚有咩分別
衝呀!!!!!

我條路由2010開始行

咁行成點

人在uk

人冇夢想同咸魚有咩分別
衝呀!!!!!

我條路由2010開始行

咁行成點

人在uk

陣間去食國菜(印度嘢)
陣間去食國菜(印度嘢)

好撚正

岩岩都食左Indian takeaway

Chinese take away 前台聽下電話咁

Call center ,好做!人工都唔錯
利申做緊

有冇20k?

15底連佣金有20以上

有d性趣添
之前以為係cold call狗唔敢apply

我做B2B, office hour 五天

讀書考牌真係曬氣

無錯英國讀唔讀書人工都唔似香港咁大分別
我想擺檔賣雞蛋仔同其他小食
我想擺檔賣雞蛋仔同其他小食

haha我都想
唔想做死一世打工仔
最緊要包裝得高檔精緻少少就會有人買
認真喎巴打
依家香港d 咩媽咪雞蛋仔都咁好賣
可以研究下
認真喎巴打
依家香港d 咩媽咪雞蛋仔都咁好賣
可以研究下

宜家英國賣雞蛋仔比人搶左頭淡湯
賣緊軟綿綿插舊雪糕球加生果加忌廉果種改版雞蛋仔
想突圍而出可能要搞搞新idea
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞