【英國】英國工作討論區 II

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
想問問各位巴打
我本身響香港做緊bar supervisor
但英文真係好差...d客落order都聽得明既
但吹水真係一兩句之後就開始聽唔明

咁樣我過去會唔會好難入到bar工作??

第一頁Q&A有提過下做bar既唔知岩唔岩你用
再唔係就等小野絲打上水答你

我有睇到...但英文就係我既弱項
我吹唔到水

問心
為咩要出國
言語不通 番工辛苦 生活辛苦
朋友家人唔係身邊
你頂到?
你唔通想每日自閉係屋企上睇下TBB劇
咁樣hea兩年就番香港?
因為全世界最top既bar&bartender都響晒英國
好想過去學野...而且我唔介意人工同由低做起
老老實實都唔知應該點講
我未做過bar 唔知英文要咩程度啦
有機會出國學野當然係好事
但係如果你話英文差到講唔到野既話就似乎有D勉強

語言依D野無人一生出黎就識既都係一路學返黎
如果有人請既話邊學邊做都唔係問題
唔係話完全無可能 不過其實都可以練好少少再出國會穩陣D
個人認為最起碼日常要溝通到先由其係你做既野要對住客
我而家份工得一個同事識講廣東話
我同d同事都相處左年幾...工作上大多數都順利溝通到既
但有時閒談講遠左有好多字就聽唔明
我有好多鬼佬嘅花邊/娛樂新聞,名人都唔係好識

bar 既野我真係答你唔到
不過如果工作上應付都既話咁試下都無妨
講真london既話好多非英國人D英文屎過咩咁都照樣有工返生存到
面皮夠厚唔好怕柒就ok

講真london既話好多非英國人D英文屎過咩咁都照樣有工返生存到
面皮夠厚唔好怕柒就ok

都柒左咁耐...我老闆由因為我英文屎而好憎我
到幾個月前升我職
希望勤力可以搭救

咁多範邊有得話識哂
平時吹到兩嘴搞下gag浸下咁就ok啦

面皮夠厚唔好怕柒就ok

home office ielts 4就收貨真係好on9
一路話immigrants太多, 一路做d 收低質immigrants
eu果班人地有曬rule可以cap幾多人黎, 唔跟住做就話brexit. 好撚仆街

ielts 4 ?
屌呀直頭係小學生程度
普遍大學都要6啦

咁多範邊有得話識哂

都係落下pub咁

次次一講ruby 我就

咁多範邊有得話識哂

都係落下pub咁

次次一講ruby 我就

Ruby Walsh
想去英國working holiday, 有咩工啱女仔做?
有冇巴絲有工介紹
有冇巴絲有工介紹

Chinese take away 前台聽下電話咁
有冇巴絲有工介紹

你本身自己咩background ?
讀緊書做緊野做緊邊行?

起身啦各位!

黑白貓

btw係度養貓租屋會唔會麻煩d?
聽講有D業主唔會租比有寵物既

Deposit 高啲

icic

想問下如果你返左工咁無人係屋企就由隻貓自己一個走黎走去咁?

日光日白訓教多

唔洗喂咩?我遲d都想養,馬壯巴隻主人係搵breeder買?
普通家貓黎
上網搵到人話屋企隻貓生左
50鎊接左隻(兩隻)
七星期大 一男一女
而家歲幾

已絕育
學生去有得平
所以女朋友登記

我餵 06xx
17xx
同2200
一日三餐

教就話唔埋
衰貓唔多聽我話
我女人train佢到佢地成隻狗咁
叫幾聲就黎
叫幾聲又識出番房

隻貓仔唔點解學識左
掉野出去 dam番黎比你
但只限佢想玩果時

無病無痛
就咁食玩柯訓 唔貴
少少事就幾十鎊起跳
我呢兩隻無試過咩大病
不過聽人講真係幾百幾千咁上都不特止
想問問各位巴打

我dse英文得3 黎左半年d人以前我係度大
同同事吹得多水你想唔流利都得
不過 首先你要有好同事

Btw 早晨
未養都係怕佢地悶先養兩隻
其實一隻就夠
一隻果時勁痴人 可以長時間跟住

日光日白訓教多
放工番屋企打少兩鋪機
Fing下玩具俾佢地跑下就得
如果唔係半夜都會狂怕
你懶佢地就唔俾你訓
陪佢地玩下就有教好訓

諗到再講
想問問各位巴打

我dse英文得3 黎左半年d人以前我係度大
同同事吹得多水你想唔流利都得
不過 首先你要有好同事

Btw 早晨

遇到啲閪同事都可以由嗌交過程中練英文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞