【英國】英國工作討論區 II

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
終於收工 攰到仆街

是咁的 嗰個同事係意大利仔 黎左英國一年
仲讀緊書 係pt黎

咁佢有日就問我覺得身為一個chinese點
我就答佢 我唔係chinese 我揸british passport 所以我係british or you can call me hong kongese
佢就話香港唔係一個country 點可以話自己係hong kongese
咁我就解釋一大輪香港史比佢聽 佢都係揸住香港已經回歸china 而香港唔係country所以我係chinese呢個point
嘈左一輪(其實都唔係嘈 只係debate)
個ass manager走出黎解話
咁你會唔會話Scottish係british? 佢依家都係uk既一部分wor
條友即刻冇聲出

grape

Bno

屌 以為你係bc
bno我都有 不過未續

如果你係bc
italian都叫你chinese就叫佢含撚啦

得嗰19歲 唔期望佢有幾成熟囉
不過佢好撚煩 一日到黑係咁問我do you love your life? / are you happy
我忙緊啊 唔好問埋呢d無聊野啦好冇屌你老母
有bno都唔用?
有得投票喎

係英國續啦 我都係幫男朋友係英國搞
平好多 唔洗比dhl嗰兩程運費
有咩可以問我
終於收工 攰到仆街

是咁的 嗰個同事係意大利仔 黎左英國一年
仲讀緊書 係pt黎

咁佢有日就問我覺得身為一個chinese點
我就答佢 我唔係chinese 我揸british passport 所以我係british or you can call me hong kongese
佢就話香港唔係一個country 點可以話自己係hong kongese
咁我就解釋一大輪香港史比佢聽 佢都係揸住香港已經回歸china 而香港唔係country所以我係chinese呢個point
嘈左一輪(其實都唔係嘈 只係debate)
個ass manager走出黎解話
咁你會唔會話Scottish係british? 佢依家都係uk既一部分wor
條友即刻冇聲出

grape

Bno

屌 以為你係bc
bno我都有 不過未續

如果你係bc

不過佢好撚煩 一日到黑係咁問我do you love your life? / are you happy

重點呢兩句佢一日可以問5次以上
Please! I am fucking busy right now! Shut the fuck up!

grape

Bno

屌 以為你係bc
bno我都有 不過未續

如果你係bc

重點呢兩句佢一日可以問5次以上
Please! I am fucking busy right now! Shut the fuck up!

佢都幾搞笑

我依家好驚返工見到佢 仲要我識左佢半年佢已經搞大左條女個肚兩次
有bno都唔用?
有得投票喎

有咩可以問我

thx

絲打打算喺英國做幾耐?

有幾耐做幾耐囉
夠期轉唔到t2就讀書
有bno都唔用?
有得投票喎

有咩可以問我

thx

絲打打算喺英國做幾耐?

有幾耐做幾耐囉
夠期轉唔到t2就讀書

咁咪long d 無了期?

絲打邊個city
想去manchester, 因為係曼迷

男朋友係英國讀書啊 同居緊

去啊 我都叫左幾多fd去man

Btw hi five! 利申獌
我試過著左羊右華去liverpool挑機

有咩可以問我

thx

絲打打算喺英國做幾耐?

有幾耐做幾耐囉
夠期轉唔到t2就讀書

絲打邊個city

This is our plan
希望得啦
居英權計劃拎咗BC果班後代真係嬴在起跑線
報本地intern/graduate programme拎學校bursary都易啲,
連city council都可以做
一齊去完旅行返UK佢地一枝箭入咗境, 特區撚就要慢慢排粒幾鐘

thx

絲打打算喺英國做幾耐?

有幾耐做幾耐囉
夠期轉唔到t2就讀書

絲打邊個city

希望得啦

絲打都係英國畢業
之後做野?

純粹r下水吹
唔想自爆無所謂

唔係啊 我香港讀書 yr2嗰年識左依家個男朋友 當年佢第一年過黎英國
我地LD左兩年之後今年過黎陪佢
居英權計劃拎咗BC果班後代真係嬴在起跑線
報本地intern/graduate programme拎學校bursary都易啲,
連city council都可以做
一齊去完旅行返UK佢地一枝箭入咗境, 特區撚就要慢慢排粒幾鐘

不要再說了
根本就父幹黎

有咩可以問我

thx

絲打打算喺英國做幾耐?

有幾耐做幾耐囉
夠期轉唔到t2就讀書

絲打邊個city

希望得啦

要攞bc唔可以成日番香港啵 五年唔可以離境超過18x日?好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞