【英國】英國工作討論區 II

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
我24個鐘冇食過野
就餓死

咁耐都唔食野你玩famine?
btw是咪員工餐

上次食已經係琴日staff meal
因為夜晚好攰返屋企沖完涼就訓 今朝又冇食早餐
一路忙到依家

算係 不過同客食既冇分別
R chef整比我
我24個鐘冇食過野
就餓死

btw是咪員工餐

唔掂喎...
tatoes over曬
no cheesy califlowers

Cheesy cauliflower d客都要加£3-4 點會free比我食
我24個鐘冇食過野
就餓死

btw是咪員工餐

一路忙到依家

R chef整比我

你都幾挨得餓
Type of Job

• Shortage occupation: 130 points
• PhD-level occupation code and job passes Residence Labor Market Test (or an exemption applies): 75 points
• Job passes Resident Labor Market Test (or an exemption applies): 20 points

Salary

• £100,000 – £155,299.99: 60 points
• £75,000 – £99,999.99: 55 points
• £70,000 – £74,999.99: 50 points
• £65,000 – £69,999.99: 45 points
• £60,000 – £64,999.99: 40 points
• £55,000 – £59,999.99: 35 points
• £50,000 – £54,999.99: 90 points
• £45,000 – £49,999.99: 25 points
• £44,000 – £44,999.99: 24 points

• £22,000 – £22,999.99: 2 points
• £20,800 – £21,999.99: 1 point

Tier 2 cos計分
你一年揾150k但係無 phd/唔係shortage個priority都低過一個shortage揾 21k.
自己諗

呢個計分係上年既, 未take into 30k limit into account(我估)

過左黎無再google呢d

睇嚟我依啲讀translation讀communication嘅人都係無得留低架啦
我24個鐘冇食過野
就餓死

btw是咪員工餐

一路忙到依家

R chef整比我

你都幾挨得餓

我係去到5點已經餓到仆街先發現 咦?好似上餐都係staff meal wor
我24個鐘冇食過野
就餓死

btw是咪員工餐

唔掂喎...
tatoes over曬
no cheesy califlowers

Cheesy cauliflower d客都要加£3-4 點會free比我食

你做pub定national chain...

我呢度係standard,無會比人屌

普通Restaurant
我24個鐘冇食過野
就餓死

btw是咪員工餐

一路忙到依家

R chef整比我

你都幾挨得餓

我係去到5點已經餓到仆街先發現 咦?好似上餐都係staff meal wor

捱得

比著我已經冧左
我24個鐘冇食過野
就餓死

btw是咪員工餐

一路忙到依家

R chef整比我

你都幾挨得餓

捱得

比著我已經冧左

去到嗰刻其實就暈咁濟

btw是咪員工餐

一路忙到依家

R chef整比我

你都幾挨得餓

捱得

比著我已經冧左

我開垃圾公司無paid lunch break
佢唔放我我walkout你都吹我唔漲
再去regulatory body 投訴

Legally
好似每做四個鐘
有十五 定 二十分鐘paid break ?
Meh.

Search Results
Rest breaks at work. Workers have the right to one uninterrupted 20 minute rest break during their working day, if they work more than 6 hours a day. This could be a tea or lunch break. The break doesn't have to be paid - it depends on their employment contract.
Rest breaks at work - http://GOV.UK

Sor 我錯
我嗰度做夠6粒鐘會有45分鐘break and meal 平時有煙break 5分鐘左右
我嗰度做夠6粒鐘會有45分鐘break and meal 平時有煙break 5分鐘左右

我20分鐘早餐break
20分鐘lunch
(Operator就20 我地其實坐夠40 )
睇完波各位可以上水啦
終於收工 攰到仆街
然後聽日返9-10
下個星期rota痴撚左線
係喎係咪星期四飲酒?戲劇絲呢?

星期四好令人卻步
五仲要返工喎

我估你搵緊我,改咗名

係london既巴絲打就出得黎啦
等其他人蒲頭先

係喎係咪星期四飲酒?戲劇絲呢?

星期四好令人卻步
五仲要返工喎

我估你搵緊我,改咗名

係london既巴絲打就出得黎啦
等其他人蒲頭先

結果係冇人星期六出黎見下我
難得落london

星期四好令人卻步
五仲要返工喎

我估你搵緊我,改咗名

有冇睇a play that went wrong
聽講好笑?

想睇, Peter Pan that goes wrong 都同一個production喎
下星期睇women in black

women in black咩黎

Woman 先啱
恐怖劇嚟

http://thewomaninblack.com/reviews

係咪daniel redcliffe拍過一套戲

http://www.oldvictheatre.com/whats-on/2017/rosencrantz-and-guildenstern/

你講呢套?

講真,呢套好好睇,個劇本好幽默又好有意思
Daniel redcliffe想擺脫Harry potter比佢既定形,而我覺得佢成功咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞