【英國】英國工作討論區 II

1001 回覆
11 Like 0 Dislike

一係你好慳, 一係notting平到痴線

12 一星期

佢係好慳
岩岩tesco買左£6 講真真係夠成個星期

你買咩食到咁耐...
我一個星期sainsbury 40.

你一餐食幾多野
我即使有飯有肉有茶
兩個人都去唔到一星期四十

20-40左右一個星期 ,有時買埋廁紙洗頭水加埋都差唔多

總之我£400 兩個人 冇細心計過一日/一個星期洗幾多

我貴你100...

600 inc rent and bills
300-350 all other expenses

其實咁計法咪平過香港洗錢?

佢係好慳
岩岩tesco買左£6 講真真係夠成個星期

你買咩食到咁耐...
我一個星期sainsbury 40.

你一餐食幾多野
我即使有飯有肉有茶
兩個人都去唔到一星期四十

20-40左右一個星期 ,有時買埋廁紙洗頭水加埋都差唔多

總之我£400 兩個人 冇細心計過一日/一個星期洗幾多

我貴你100...

600 inc rent and bills
300-350 all other expenses

其實咁計法咪平過香港洗錢?

淨係租都抵返 買野差唔多
我初黎差唔多買乜都問老母香港賣幾錢 計返10差唔多

Next巴打 我租貴你100 所以除返開一樣

你唔係video咩

我major係video啊 graphic都可以
重點係巴打邊方便design
Graphic都知少少既 但我冇實際係呢邊做過 都係聽d fd講

唔好意思行開左,我係做product 同furniture design. 我睇indeed就唔多選擇嗽

Product design 應該都唔差呀
你另外熟唔熟manufacturing ?
英國呢方面會好多機會

都有嘅,平時翻大陸囉。佢地睇唔睇外地嘅經驗?

點會唔睇

成日硬係覺得歐洲有好多好嘅designer,無啦啦請個asian佢地會concern多啲姐

Tell them
I'm Asian
I have a different mind set from u all
Once u hired me
We can do cross cultural brainstorming every fucking single day!

我諗design主要都應該集中係London, 所以諗住儲定錢硬捱幾個月咁囉

個人意見啦
認真睇下邊個city適合自己先
之後可以試下係香港報左D工試下水溫先再決定
如果係香港已經揾到既話就無問題啦
如果難揾既話就再睇下你夠唔夠膽兩手空空過黎

btw住大城市尤其係London生活費比較貴
最好儲多兩個錢先

上面好似有個design絲打返緊餐廳(唔知有無記錯)? 可以等佢上水

Hi 搵我?

你唔係video咩

我major係video啊 graphic都可以
重點係巴打邊方便design
Graphic都知少少既 但我冇實際係呢邊做過 都係聽d fd講

唔好意思行開左,我係做product 同furniture design. 我睇indeed就唔多選擇嗽

Product design 應該都唔差呀
你另外熟唔熟manufacturing ?
英國呢方面會好多機會

都有嘅,平時翻大陸囉。佢地睇唔睇外地嘅經驗?

我係認字唔認人o既認字特警。小心比我捉字
今晚煮咩好,成日都要諗煮咩..

What about KFC
大家收到P60未

月頭收左

利申:part time

番咩PT

今日岩岩收左

寄屋企定公司?

叫你自己上網下載

我公司連糧單一齊派嫁喎

煎雞扒 炒椰菜
6月中開始返intern而家都未揾到地方住
留名

伯明瀚
律師行文職

番咩PT

今日岩岩收左

寄屋企定公司?

叫你自己上網下載

我公司連糧單一齊派嫁喎

聽日再問問

btw 馬壯巴打 我認得你

6月中開始返intern而家都未揾到地方住

咩區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞