【英國】英國工作討論區 II

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
痴咩線
唔洗返工反而個post推得仲快
一晚就去左一半

個個都夜鬼黎
我十點鐘 個人自動熄機

星期六唔去浦,唔通好似我一個毒L咁留響屋企咩
岩岩嚟左大半年,呢邊冇朋友
痴咩線
一晚就去左一半

個個都夜鬼黎
我十點鐘 個人自動熄機

你係邊個city返緊咩工?
唔好意思追唔切post
痴咩線
一晚就去左一半

個個都夜鬼黎
我十點鐘 個人自動熄機

平時要返工個人已經無乜精神
要靠weekend黎補眠
我係美國grad, 都想去英國試下
初步諗緊manchester
有冇人住manchester講下當地生活? or even 搵緊人夾租?

Manchester 撚,夾租中
大城市要乜有乜,幾好住

認真 黎左之後我更加堅定留係度
香港係一個好好既travel city 但長居 不了

我都想知

唔睇波sorry
老豆老母俾左本BC我, 所以想黎UK試下
LONDON太貴, 諗緊manchester會唔會好d....
巴打住係man?

一樣BC撚
完全冇諗過去London 一去就Man
早晨 好似病病地
個個都咁晏起身
個個都咁晏起身

返工啊 算早起架啦
唔係應認4點先浦頭
有冇人住manchester講下當地生活? or even 搵緊人夾租?

Manchester 消費平London 成半但經濟第2, 發展唔錯。無咩好野食但city centre 好細住centre 可以唔洗答車。3 個人分既sharehouse 最平,市中心都可以400 鎊到一個月。 中意足球應該幾開心,成日見人都好high .. 300 日都落緊雨,呢個有d sad

400鎊係指除返開個價?
咁都ok喎

我300鎊
Share house, Manchester 撚
早晨 好似病病地

我都有D作病
一冷一熱再比風吹下就瀨左野
痴咩線
一晚就去左一半

個個都夜鬼黎
我十點鐘 個人自動熄機

你係邊個city返緊咩工?
唔好意思追唔切post

我響Cambridge⋯⋯ 平日好悶
一陣要出去買餸,D鋪頭5點就CLOSE
早晨 好似病病地

我都有D作病
一冷一熱再比風吹下就瀨左野

喉嚨痛 今次仆街了

Chinese take away 前台聽下電話咁

Call center ,好做!人工都唔錯
利申做緊

有冇20k?

15底連佣金有20以上

有d性趣添
之前以為係cold call狗唔敢apply

我做B2B, office hour 五天

巴打係倫敦?

Manchester
樓上話london 但係識玩既一定係住london,果種花花世界天空海闊由你行既感覺
樓上話london 但係識玩既一定係住london,果種花花世界天空海闊由你行既感覺

係嘅
唔通真係要等ILR先開始搵工

Manchester 消費平London 成半但經濟第2, 發展唔錯。無咩好野食但city centre 好細住centre 可以唔洗答車。3 個人分既sharehouse 最平,市中心都可以400 鎊到一個月。 中意足球應該幾開心,成日見人都好high .. 300 日都落緊雨,呢個有d sad

咁都ok喎

我300鎊

我係你DOUBLE...share house全包,cambridge好貴
9月搬咗黎倫敦,其實我麻麻哋倫敦又貴又多人好似香港咁..

咁都ok喎

我300鎊

我係你DOUBLE...share house全包,cambridge好貴

如果我係美國grad
應該用個engine degree去參軍

咁都ok喎

我300鎊

wtf Ching 住城堡?600 住到倫敦啦喎
9月搬咗黎倫敦,其實我麻麻哋倫敦又貴又多人好似香港咁..

我都唔鐘意倫敦
太迫
就暑假 學生揾乜pt 做好

咩科

美術果啲諗緊頹做餐館 (捱得, 乜都肯做)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞