【英國】英國工作討論區 II

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
男朋友今年grad 佢話有搵工 但見佢都好似冇乜點搵過咁 驚佢遲搵冇晒

佢讀搵緊D咩工呀
岩岩先睇完concert
睇怕聽日返工都係中下中下

which concert?

haha nice.
where abouts...camden?

終於返到屋企
聽日再講

nepotism... oh well
本來我以為我apply個位都係咁, 我manager hinted as much, 但manager 個manager 話無, 連我suspect個人都無apply, 唔知佢地玩緊d 咩

你個situation似係gm buy laura所以比佢上

老實講我依家個位本來唔係我既, 我用8-9個月local exp+2.5 yr hk exp, fight低個4.5年local exp既. 唔係我有咩特別, 係個decision maker buy我only

係好黑暗

我地同事私底下討論過覺得係因為佢你唯一一個ft british 同埋一開始佢就好識刷鞋
大佬我地做到就黎死你企係個front desk同d manager吹水你冇野嘛?
小野屋杏..
我覺得你可以做ge係 mon住有咩好工係出面, 見得成就quit.

我都有小小掙扎轉唔轉工好, 同轉邊度

一路mon緊design 希望有一日可以入返行
但其實我本行係video production 但uk要有牌先可以做

本來我以為我apply個位都係咁, 我manager hinted as much, 但manager 個manager 話無, 連我suspect個人都無apply, 唔知佢地玩緊d 咩

你個situation似係gm buy laura所以比佢上

老實講我依家個位本來唔係我既, 我用8-9個月local exp+2.5 yr hk exp, fight低個4.5年local exp既. 唔係我有咩特別, 係個decision maker buy我only

係好黑暗

我地同事私底下討論過覺得係因為佢你唯一一個ft british 同埋一開始佢就好識刷鞋
大佬我地做到就黎死你企係個front desk同d manager吹水你冇野嘛

you see where the problems lie don't you?

咩係ft brit

佢係唯一一個full time既英國人
小野屋杏..
我覺得你可以做ge係 mon住有咩好工係出面, 見得成就quit.

我都有小小掙扎轉唔轉工好, 同轉邊度

一路mon緊design 希望有一日可以入返行
但其實我本行係video production 但uk要有牌先可以做

整個牌要幾耐?
有牌咪好, 小d人入到去爭

要讀書考牌

係好黑暗

大佬我地做到就黎死你企係個front desk同d manager吹水你冇野嘛?

正路啊,大學sport club 都係咁,你同教練friend低,就算你得二三隊嘅實力都比你上一隊啊
男朋友今年grad 佢話有搵工 但見佢都好似冇乜點搵過咁 驚佢遲搵冇晒

佢讀搵緊D咩工呀

仲有啲grad scheme 嘅

佢讀搵緊D咩工呀

Business marketing 佢話想搵番呢類型既工 希望佢搵到 但我覺得應該好難

佢讀搵緊D咩工呀

Business marketing 佢話想搵番呢類型既工 希望佢搵到 但我覺得應該好難

有bc?

佢讀搵緊D咩工呀

有bc?

大家都係student visa
咁啱miss咗最後一班tube嗰種感覺真係
倫敦啤酒團 @ 收工後

星期四 27th April
雞巴打
戲劇絲(九點後)
星期五 28th April
雞巴打
戲劇絲
星期六 29th April
雞巴打
小野屋(2130車 king cross走)
戲劇絲

三人成團,如果想去嘅話請留個名,會揀最多人去果日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞