【英國】英國工作討論區 II

1001 回覆
11 Like 0 Dislike

thx

絲打打算喺英國做幾耐?

有幾耐做幾耐囉
夠期轉唔到t2就讀書

咁咪long d 無了期?

絲打邊個city
想去manchester, 因為係曼迷

男朋友係英國讀書啊 同居緊

去啊 我都叫左幾多fd去man

Btw hi five! 利申獌
我試過著左羊右華去liverpool挑機

This is our plan
希望得啦

要攞bc唔可以成日番香港啵 五年唔可以離境超過18x日?好似係

No 係36個月內要入境一次先keep到身份證

希望得啦

絲打都係英國畢業
之後做野?

純粹r下水吹
唔想自爆無所謂

唔係啊 我香港讀書 yr2嗰年識左依家個男朋友 當年佢第一年過黎英國
我地LD左兩年之後今年過黎陪佢

咁你話冇t2 就t4, afford到都好堅揪wo

去得英國讀書都rich啦...
英國學費好貴

儲緊
居英權計劃拎咗BC果班後代真係嬴在起跑線
報本地intern/graduate programme拎學校bursary都易啲,
連city council都可以做
一齊去完旅行返UK佢地一枝箭入咗境, 特區撚就要慢慢排粒幾鐘

不要再說了
根本就父幹黎

再仆街講句 點解當初唔投胎好人家

有幾耐做幾耐囉
夠期轉唔到t2就讀書

絲打邊個city

希望得啦

要攞bc唔可以成日番香港啵 五年唔可以離境超過18x日?好似係

nope. read the guidance.

Really, 男友岩岩攪緊入藉 佢黎左5年黎過香港一次咁大把

絲打邊個city

希望得啦

我睇過唔keep個分別, 唔係好明

唔keep咪冇左香港居留囉 每次都用travel visa入
Keep咪3年返次香港囉 唔係好難姐

希望得啦

我睇過唔keep個分別, 唔係好明

唔keep咪冇左香港居留囉 每次都用travel visa入
Keep咪3年返次香港囉 唔係好難姐

講多少少 如果你冇左香港居留權(身份證)代表你每次返香港都要用visa free入 有時間限制
而你想申請返就要係香港連續住返7年先得

希望得啦

絲打都係英國畢業
之後做野?

純粹r下水吹
唔想自爆無所謂

唔係啊 我香港讀書 yr2嗰年識左依家個男朋友 當年佢第一年過黎英國

英國學費好貴

儲緊

絲打都係英國畢業
之後做野?

純粹r下水吹
唔想自爆無所謂

英國學費好貴

儲緊

絲打加油啊
老老豆豆唔明點解大家咁想永遠居英,我有tier 2 要做滿5 年都唔難但無諗過留一世,好想返香港。呢到唔係想像中咁好,但當然都有人真係好鐘意.. 大家查清楚先決定黎做野呀,係就係好多朋友會羨慕,但人生係你自己既,好多人係黎到唔鐘意但要面扮曬野。黎之前想問咩盡情問啦,都有好多其他國家可以簡

英國學費好貴

儲緊

我屋企都無留我
我老母明hk無咩前途, 同埋佢地都知我決定既野佢地做咩都唔會改變到
你同細佬我age diff.仲大過我同我細佬

英國學費好貴

儲緊

老老豆豆唔明點解大家咁想永遠居英,我有tier 2 要做滿5 年都唔難但無諗過留一世,好想返香港。呢到唔係想像中咁好,但當然都有人真係好鐘意.. 大家查清楚先決定黎做野呀,係就係好多朋友會羨慕,但人生係你自己既,好多人係黎到唔鐘意但要面扮曬野。黎之前想問咩盡情問啦,都有好多其他國家可以簡

認真 黎左之後我更加堅定留係度
香港係一個好好既travel city 但長居 不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞