【英國】英國工作討論區 II

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
今日拎左咸蛋同皮蛋返去玩鳩d同事
佢地應該唔中意

做你同事真係慘
btw平時都唔捨得買咸蛋

兩盒加埋成£10
各六隻

因為之前睇到fb個easter egg prank 想玩鳩佢地
點知好想食嗰個manager琴晚飲大左碌左落樓梯
依家訓緊醫院
一鍵留名
依家做緊sales 想搵番sales工
英文係咪要好好
利申ce f
London

what field?

住hk之後覺得major city好辛苦, 去camden 睇show 坐tube 好有係hk ge feel, 個人自動燥底

我遲下住westminister 1個月
想問下落bar 安唔安全 多唔多人歧視asian boy

bring your id

U mean passport ?

hkid 都收貨
一鍵留名
依家做緊sales 想搵番sales工
英文係咪要好好
利申ce f

日常溝通到 到時再慢慢練都唔遲
佢地應該唔中意

做你同事真係慘

兩盒加埋成£10
各六隻

因為之前睇到fb個easter egg prank 想玩鳩佢地
依家訓緊醫院

係呀好貴平時真係唔舍得買
整肉餅都無得落咸蛋

咁陰功仆落樓
佢地應該唔中意

做你同事真係慘

兩盒加埋成£10
各六隻

依家訓緊醫院

整肉餅都無得落咸蛋

咁陰功仆落樓

講起就想整肉餅
好耐無食過
佢地應該唔中意

做你同事真係慘

兩盒加埋成£10
各六隻

依家訓緊醫院

整肉餅都無得落咸蛋

咁陰功仆落樓

講起就想整肉餅
好耐無食過

From同事sc

比左佢地食 有d見到已經走夾唔頭 有d好勇敢食左 話taste better than look
佢地應該唔中意

做你同事真係慘

兩盒加埋成£10
各六隻

依家訓緊醫院

整肉餅都無得落咸蛋

咁陰功仆落樓

講起就想整肉餅
好耐無食過

From同事sc

比左佢地食 有d見到已經走夾唔頭 有d好勇敢食左 話taste better than look

我試過帶月餅,佢地食完之後
佢地應該唔中意

做你同事真係慘

兩盒加埋成£10
各六隻

依家訓緊醫院

整肉餅都無得落咸蛋

咁陰功仆落樓

講起就想整肉餅
好耐無食過

From同事sc

下個節日應該係傻
睇下中超有冇傻賣又帶返黎比佢地試下先
佢地應該唔中意

做你同事真係慘

兩盒加埋成£10
各六隻

依家訓緊醫院

整肉餅都無得落咸蛋

咁陰功仆落樓

講起就想整肉餅
好耐無食過

From同事sc

下個節日應該係傻

你都幾趣致
我最多都係試過帶鳳梨酥返去做手信比同事食
上次番完香港
買左牛奶糖 人蔘糖 仲有隻咸既梅糖
後兩隻佢地個樣
啲日本仔有時過黎帶零食
乜野綠茶味既糖 百力枝 熊仔餅
啲鬼佬完全唔敢試
我就多謝咁多位留俾我食
上次番完香港
後兩隻佢地個樣

其實有咩咁好食
人蔘都算, 話梅頂唔順

乳鴿

唔係話梅
硬糖黎
同牌子仲有隻 咸㯪檬糖

兩盒加埋成£10
各六隻

依家訓緊醫院

整肉餅都無得落咸蛋

咁陰功仆落樓

講起就想整肉餅
好耐無食過

From同事sc

下個節日應該係傻

應該好貴?

覺得會比人cap 水未去過

我依家咸皮蛋各半打大概£10 各拎左一隻返去比佢地試 其餘自己慢慢嘆

比佢地知多d香港文化嘛 有時講都唔知點講 淨係話香港好stressful
Btw 有人竟然話皮蛋擺左salad應該ok
我唔敢試

整肉餅都無得落咸蛋

咁陰功仆落樓

講起就想整肉餅
好耐無食過

From同事sc

下個節日應該係傻

應該好貴?

覺得會比人cap 水未去過

我依家咸皮蛋各半打大概£10 各拎左一隻返去比佢地試 其餘自己慢慢嘆

比佢地知多d香港文化嘛 有時講都唔知點講 淨係話香港好stressful

老一輩 有啲學識都知香港
後生 / 低技術勞工果啲
真係無乜人知香港係乜
上次番完香港
後兩隻佢地個樣

其實有咩咁好食
人蔘都算, 話梅頂唔順

乳鴿

唔係話梅
硬糖黎
同牌子仲有隻 咸㯪檬糖

幾好食嫁喎
白色包裝 藍邊
啲日本仔有時過黎帶零食
乜野綠茶味既糖 百力枝 熊仔餅
啲鬼佬完全唔敢試
我就多謝咁多位留俾我食

正嚄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞