[穿越/愛情]《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》(4)(開始估下結局啦)

1001 回覆
277 Like 1 Dislike
點解第一天相對方都會產生「遺憾」既感覺?

從未來再見 遺憾舊時不太會戀愛
願我永遠記不得我正身處現在
問得超好
將來答你
呢首係我飲歌
蝴蝶夢裡醒來 記不起對花蕊有過牽掛
係咪即係而家個故先去到一半
每個載點再用阿晴角度講一次嘅話
好欣賞呢個故嘅讀者成日都問高質問題
又無咁誇張
我怕悶死大家
聽日睇咗大家就明白 
簡單講 當係載點highlight
但可以睇到阿晴嘅心情
好似幫佢決定做無痛失戀嗰個treatment 咁
Shine
當年失戀嗰時日日loop
如果樓主真係寫消滅咗對阿晴嘅回憶做結局嘅話
會收到幾多刀片
我租定迷你倉
OMFG
聽日開始又要再虐心多一轉
好啦 今晚早啲訓 聽朝早啲起身寫故
先多謝送呢個故上Penana1250likes嘅大家,
成日見大家一個人Like7、80篇, 我除左多謝你嘅毅力,
亦好感動有人為咗睇呢個故而咁做
放心 故事唔會爛尾 一定會帶大家到最後

最後分享下幾樣嘢,
首先係Penana同連登加更繼續緊,
兩邊Like數其實都就快達標
想故事加速就出手啦

另外樓主我IG投票繼續緊,
想揀下一個想樓主試寫嘅故事,
歡迎上ig投選你心水嘅一票(CCTVB Mode)

最後,
我去訓啦, 各位早抖
我既出發點係如果無左呢個取代既人 分分鐘無呢個友誼關係

e.g Aiko無左阿晴仲係咪可以係1女3男情況下keep到好frd,仲會唔會有長洲行,有無人可以比佢問感情煩惱以至後面同九公一齊

什至北京既trip又會唔會發生 etc

上面都只係冰山一角例子

所以好想知如果無呢個人物補上,成個人物關係就好似一野扭曲哂,不過可能得我一個係咁諗
我寧變成童話裏你愛的那個天使
張開相手變成翅膀守護你
其實我都理解到阿晴嘅心情
如果佢嘅死係已成定局
最後一想希望嘅嘢就係佢可以幸福同開心
阿晴係旁觀者應該冇得講嘢,純粹係睇住阿軒經歷
最悲傷嘅係若無其事咁「隱約記得有個人存在過 但已經唔記得」
直接將所有阿晴存在過嘅記憶抹消
關鍵詞真係遺憾,前後估過兩次,第一次估啱左
臨訓前答埋,
其實個問題好好,
用翻故事方向諗就係,
當歷史變左少少,
之後會點變就好難講,
天使都話,
自動復原機制係有嘅, 但亦可能因為人為因素而變化,
所以當無左阿晴佢地剩低嘅四人組合會點,
呢樣真係好難講,
只能不負責任講句,
又要睇佢地新嘅造化
係 但嗰時唔答得你住
俾番個叻你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞