[穿越/愛情]《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》(4)(開始估下結局啦)

1001 回覆
277 Like 1 Dislike
阿晴都有穿越
「2072嘅香港係點㗎?」

成個故最sad係呢句
樓主去休息啦
今日加多咗更唔洗多謝我

係我要多謝大家Penana一直俾like我, 令到呢個好爆, 呢一點要多謝好多位一個人LIke哂所有文嘅巴絲, 希望呢個故事睇落去唔會令你後悔曾經付出嘅努力

同時多謝所有有去投票嘅巴絲 多謝你地為香港嘅未來出一分力

故事過多少少開始會步入全新章節,
內容應該可以俾到少少驚喜大家
大家可以期待下

當然如果大家唔想咁吊癮
大家可以繼續俾正皮或者去Penana Like爆呢個故
等樓主加多幾更 快啲開估

最後 多謝所有鍾意呢個故嘅人
亦多謝每位俾正皮呢個故嘅巴絲
每個正皮或者留言 都係對我嘅支持
阿晴死左咁多次... 唔通阿晴一直都見到男主條紅線...
好正!!仲有幾耐完?
「腦洞大開」
所以死嘅人原來係阿軒,佢有可能為咗救阿晴而自己死咗?然後有次機會穿越,死神呃佢話阿晴死咗,其實死嘅人係佢?希望佢做返未做過嘅嘢,彌補遺憾。
有可能阿軒咁岩見到,成咗救阿晴,自己唔小心意外死亡
「應承我,你要比我更幸福。」
呢一句似係穿越緊既阿晴講嘅嘢
臨訓前講多句
我習慣盡量覆大家每個留言
但對於劇情就唔覆啦
因為我怕我答完一來破壞大家估嘅樂趣
二來又怕答錯嘢誤導大家

所以劇情就大家睇故當係我嘅回答啦
希望大家估得過癮
標準答案:仲有20%
死既係阿軒
天使扮死神
覺得阿晴係穿越者 同埋樓主係咪一早就決定晒好結局
係咪決定好結局:
其實落筆前已經決定好
我都估呢個
咁無啦啦有個燒死咗嘅阿晴又解釋唔到
第42章
我記得阿軒唔熟水性但跳咗落海救阿晴?
我估係阿晴同軒都死咗
阿晴係因為自殺跳海死,一個可能就係佢無得穿越。因為宗教天父係反對人自殺,天使係幫天父做嘢嘅人。

然後軒可能跟住跳,死咗。佢最初見到大家喺醫院睇阿晴,都好似無交流過。可能就係死咗。

因為佢表白,先令阿晴自殺死咗,而軒係救佢而死。成也蕭何 敗也蕭何,阿晴係唔應該咁死,天使知道佢應該係比火燒死,基於呢個位,天使就比佢穿越,嘗試改寫命運。

阿晴因意外被燒死,於是阿晴可以穿越。阿晴知道命運讓彼此都走向不幸,於是阿晴諗佢要對抗命運,堅持下去,寧願同Owen一齊,免得大家走向死亡。

或者另外有機會係阿晴被火燒死係發生喺佢同軒一齊後被燒死,佢知道唔可以同軒一齊,一齊就會不幸。究竟幸福的定義係咩?曾經一齊卻一齊死而不幸,還是寧願無開始過,係向命運妥協還是對抗?於是晴卻選擇讓彼此相愛卻無法在一起,想對方活下去獲得幸福。

就像《比悲傷更悲傷》,彼此都愛對方,想讓對方幸福,卻做出自己幸福的樣子,心中只渴求對方能幸福。命運讓他們無法表明心跡,用他們眼中讓對方幸福的方法去做,可是他們並不知道,大家深愛著彼此,在一起才是成全大家真正的幸福。
更正:原來軒喺醫院同其他人都係有對話,即係軒無死到。
咁即係阿晴將穿越的能力比軒,希望軒可以穿越,表白讓她換來更好的人生
一句:應承我,你要比我更幸福

我喊咗
我只係唔知點解每晚都係呢個鐘數先醒起要睇文
又三點半
其實即係當有人意外死嗰陣多數都係天使出現
其實死神好少會出手
呀軒同呀晴究竟有咩咁特別要令到死神都要出現呢
既然咁多巴絲都估呀晴係識穿越嘅(我都覺得係
咁唔通呀晴喺穿越嘅過程發現咗呀軒就嚟會死
所以揀咗其中一次約呀軒出嚟然後代佢去死
哭左 唔知點解睇到呢到有 「殘忍的單戀非你專利」個故仔feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞