[穿越/愛情]《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》(4)(開始估下結局啦)

1001 回覆
277 Like 1 Dislike
又來到一日一留名
今日仲有冇得再更
既然無咁快有故, 俾首歌大家聽下過下時間
https://www.youtube.com/watch?v=GD25_lwREl8

Aga真係一個個人好鍾意嘅歌手, 而呢首歌真係好有feel
前日寫阿軒同阿晴婚禮前對話都係聽住呢首歌寫
今日兩點前會有第三更, 亦係最後一更
開始進入高潮喇
其實邊有得怪人老實講
係自己嘅懦弱搞到今時今日咁
當人地俾嘅signal你嘅時候你get唔到
人地甚至迫你喺女朋友同佢之間二揀一你揀錯咗
但人地都一直喺你身邊
你最需要人嘅時候人地永遠都喺度
你親手push佢同第二個男仔一齊
以為咁係為佢好
人地等咗你咁多年
為你reject過咁多人
只係想要你一個名份
咁多年黎連做朋友都要偷偷摸摸咁做
憑乜嘢人地要揀你
係啊,我係鬧緊我自己
可能人哋對你只有朋友既感覺
其實對住一個愛嘅人咁耐要去告白真係會老尷, 而且要一齊嘅早就一齊到, 唔需要等告白, 所以只可以講你當對方係寶對方當你係草, 所謂友人之上情人未滿通常都係咁
友達以上戀人未滿都好啲,我而家係變咗家人咁樣
以上嘅嘢係佢自己親口同我講喺度鬧鳩我
鬧你啲咩
咪我上面寫嗰段野,仲有好多好多無寫出嚟
仲話我對佢就好似生命入面嘅一塊puzzle
係我令佢覺得自己生命完整返
我真係無撚用
即係佢有諗過同你一齊
而你把握唔到
係啊
我好撚無用把握唔到
因為我以前一直都無諗過佢會中意我
佢又成日講話唔中意我(女仔又點會認)
通常都係飲醉酒(扮醉)先會打過嚟話好中意我
之後第二日又叫我唔好當真
我都唔知以前嘅自己係真係唔知定係覺得自己襯唔起佢一直拖住
明明拖過攬過kiss過我竟然都覺得佢唔鍾意我
「你有冇聽過金斧頭銀斧頭嘅故事?」阿晴一邊說,一邊轉過身去。「如果一陣真係有個仙女上嚟問你嘢,你記得要誠實,試下可唔可以換到一個擁有更加好嘅人生嘅我。」
「你講咩話?」
我聽不清楚阿晴的說話,正要走到她的身邊時,她就突然雙手捉住欄杆,然後一躍而過。
她跳海了。

如果阿軒聽得清楚呢句,呢九次穿越嘅結果會唔會唔同
攪過KISS過都唔把握
咁真係...
應該似係阿晴因為某啲原因死左
所以穿越果陣左喺阿軒面前跳海(因為死係改變唔到既事)
晴一片苦心,想軒可以經歷一次穿越,把握對自己表白既機會。
(可能係求天使俾軒穿越既機會)
但始終唔可以改寫自己死既命運

9up+1999
巴打嘅故事都好sad
咁無野啦
個女仔咁口不對心
你值得更好
我有諗過出真人真事故,但同女主無甜應該無人想睇
加上女朋友有上連登,怕死
男角真係唔抵幫 咁多機會都唔把握
阿晴值得更好
史上第一個0負評嘅故
佢唔知你個id / 名就得la
多謝大家手下留情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞