【討論】索尼疑已為《最後生還者2》開通無理由退款通道

844 回覆
378 Like 5 Dislike
退款乍?玩完之後有心理創傷唔撚洗賠呀
我買左實體呀
餵狗價100$都無人收
對付左膠你只要比佢更左,你屌佢racist就得,佢會跪
game 鋪唔收?
sony都頂唔順由人退款
ND仲唔GG, 退到款之後就得返ND受眾矢之的
跟住就係遊戲評分媒體
Sony好可能成功甩身
Ellie 覆果句obviously 其實係諷刺應該係串緊Jesse 講because I am Asian 呢句係講埋啲白痴嘢
趁未免費賣番比game 鋪
sony:想炒你班友好耐
最多味摺左ND
Neil條撚樣繼續帶住光環破壞遊戲界
係, 我同意, 咁又點? 如果隻game係正正常常既game, 佢開個咁既joke 我係完全acceptable(仲可能會笑得出), 但你隻game出到咁政治正確, 你又夠膽拎asian 黎開玩笑?

你試下佢果句改做
because I am black? obviously. 睇下會點?
唔甩唔得啦
媒體話PS5 好勁好好玩
大家信唔信?
M$仲唔大大力打鳩SONY咩
M$想報比SONY串當年二手GAME單機好撚耐啦
動物朋友係分做兩季既動畫
第一季既評價非常好,外界都歸功於監督身上
但後來角川見比咁少錢都搞得咁掂,就想換走監督比自己人整
當時外界反應好大,因為睇得出第一季做得好真係完全出於監督既實力同熱情
無視反對意見既角川照預定計劃行事
結果出到黎既係不斷破壞同眨低第一季主角同埋其他同伴既情節
個個都睇得出第二季既製作組係唔理套野好壞,淨係為左攻擊前監督
但佢地就係咁仆街
話撚知佢咩context,淨係想知佢個標準喺邊
個總監po幅圖話歧視有色人種就死撚開咪買咁串
最好叫佢答喺相同context下用一個African版嘅Jesse講同一樣意思嘅說話算唔算歧視
睇吓佢係咪偽君子/留底第日其他game中招拎嚟鞭屍
我估香港未必有得退
其實part 1本身gameplay都唔稱得上神作
個重點係父女情
自己打爆自己賣點😂
SONY 今次真係多得ND唔少

咁樣利用媒體講大話
到時幾多人會唔信關於PS5既讚好
我係SONY就話ND出既內容 同當初比自己睇既內容唔同啦
個人認為sony明撐/割蓆都唔係最佳做法
明撐>得罪更多玩家
割蓆>ND成condom,sony一直俾旗下公司既自由度會無左,以後做game有制肘,可唔可以再做好game會成為問題,員工更加唔會為佢賣命

所以依家暗地割蓆係好好既止蝕方法
我打過 開左冇得退 未開有機
真係多謝爆料嗰位人兄
左膠硬膠劇情九成中哂可以慳返幾舊水

有冇得提名TLOU2 去今年GOTY,咁政治正確佢唔拎真係浪費
呢段根本無必要
劇情上jessie一早知佢同denna行埋
佢本身就無冧過佢
更何況由ellie嘅日記睇得出佢地本來只係識左好耐嘅朋友
無啦啦係同joel嘅回憶之後加插呢段係無謂到爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞