【討論】索尼疑已為《最後生還者2》開通無理由退款通道

844 回覆
378 Like 5 Dislike
原文
https://www.ptt.cc/bbs/PlayStation/M.1592694151.A.9A2.html

文有點多只取跟標題有關的
-------------------------------------------------------------------------------------
最開始有微博用戶爆料稱,PSN似乎已經為《最後的生還者2》開通了特殊退款通道,只需給客服打電話,無需提供理由即可獲得退款。
隨後有NGA論壇用戶跟進爆料,表示自己在第一次申請退款失敗之後,再次打電話獲不同客服接待處理,並在沒有詢問原因的情況下退款成功,並曬出了通話記錄和訂單截圖。在該用戶主題的回帖中,也有多位玩家分享了自己的經歷,其中有部分玩家表示自己同樣退款成功,並認為處理退款且不問理由的客服「已經麻木了」。
-------------------------------------------------------------------------------------
雖然是對岸微博用戶和NGA用戶爆料的
但有沒有勇者出來分享一下經驗?

補 [情報] 最後生還者2 數位版 有人退費成功囉!
https://www.ptt.cc/bbs/PlayStation/M.1592650812.A.64B.html

無跟開呢單 隻game其實做乜
快d退啦

之前訂左要硬食個d 快d退番, 費事佢拎個數打飛機
Digital 版已成功退錢
虛假宣傳欺騙消費者
劇情崩壞
雙重標準
公關極差劣 串鳩玩家唔鍾意唔好買
1. GAME LEAK話劇情左膠, 硬膠
2. 評價話唔係咁, 俾到好高分
3. 但結果好似都係真係左膠, 硬膠
4. 製作單位既高層極左膠, 疑似利用平權食人血饅頭
5. 平權組織都屌佢地食人血饅頭

好似係咁
出假預告呃人,盲目追求政治正確,眼高手低,製作人自我感覺良好同批評者打嘴炮,最後做左隻垃圾出黎
咁痴線
笑撚死
罪大咁撚度縮都頂唔順
都已經唔只左膠唔左膠,
係劇情真係唔只垃圾,仲要係專登有心惡意搞鳩玩家。

屌佢劇情個制作人仲夠膽死屌返玩家轉頭話人岐視點點點
Min8032: 原來最後生還者指的是最後退款的那個玩家啊XD
係啦. 第6點就係態度唔好, 屌鳩玩家
Naughty Dog詐騙預告片 及 遊戲媒體假評分 欺騙玩家集中討論區(1)
https://lih.kg/2073799
入去睇睇 你就明
no man sky 都無得退佢有得退
其實家陣啲遊戲製作人明唔明撚白多數鍾意打機嘅人多數比較偏向右翼保守主義,即係唔係唔畀你用乜嘢種族平等呀,性別平等嗰啲去做隻game,但唔好擺落去主要成分到囉。家陣打隻game條女靚過頭都畀人投訴就真係戇鳩鳩啦。
已經開過隻game,應該無得退
唔通有美國人集體訴訟
你唔開過又點知佢欺詐宣傳
我玩到打golf之後就del左驚,嬲撚到
好老實講TLOU2都已經唔係左右問題,
而係個劇本真係有心去故意噁心前代玩家,
直頭係無視一切合理性故事性就單純為左令你班一代fds作嘔。

動物朋友2同類型,官方既惡意
可以退,我成功左
你玩左幾耐,咁都退到
打電話定sd email好d
估唔到Sony居然會跪
ND你今鋪仲唔仆街?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞