【討論】索尼疑已為《最後生還者2》開通無理由退款通道

844 回覆
378 Like 5 Dislike
咁冇啦, 姐係一DOWNLOAD左就唔比退, 反而台灣就可以
其實上面都已經講過 而家重覆多次 重點係間廠公然講大話呃人話劇透內容係假 叫人信自己trailer 但實際上就用假trailer假評分呃人買 反而劇透內容係中咗9成 結果信咗間廠嘅大部份玩家就中哂伏 係咁嘅情況下又點樣做到唔鐘意可以唔買/唔玩

真人好樣少少
唔洗講咁多
到依家都仲可以話 唔鍾意咪唔好玩既
唔係on9就係打手

依家假預告 假評分係影響緊成個遊戲界
thou2得 其他遊戲一樣可以呃鳩人買
以後隻隻滿分神作

講到只係一隻遊戲既問題都傻閪黎
好彩未買
雖然我無玩過, 但睇落都幾嚴重下
依家睇返真三八都唔算差
至少冇呃我先
成隻game太多鳩位
學pew講
abby殺jesse個到
ellie 竟然唔開槍射abby
仲要扔撚埋支槍

然後講咩知道abby點解要殺joel
屌你老母 啱啱死係你隔離既jesse呢
咁就忘記左人啦

2代既ellie根本閪到一個極點
同1代都唔同人黎既
當初睇完trailer,諗住劇情大概係
ellie青春期,反叛、任意妄為、衝動,搞到自己身陷險境
joel本身退休,為咗救死女包,重新上路

結局joel犧牲,得到解脫,ellie成長

點知
【其他】關於巴哈姆特編輯阿豪所造成的風波
樓主 零個 linger
GP15 BP15
20 分前

玩家們大家好,我是巴哈姆特編輯部主管 linger。

很抱歉,近日的事件為玩家們帶來許多困擾,在此向各位玩家致上我最深的歉意。

日前電玩瘋編輯阿豪在相關遊戲的影片以及直播中,以電玩瘋編輯的身份和帳號與玩家們針鋒相對,甚至以巴哈姆特編輯部的身份,在板上為特定遊戲背書,此行為嚴重違背了編輯部的內部原則。

以媒體公信的身份來表達主觀的個人看法,不但有失媒體專業,也深深辜負了玩家對我們的支持與信任。我身為部門主管,實在責無旁貸,在此向各位玩家為我個人督導不周致上我最誠摯的道歉。

在此事件中,我觀察到玩家們也很關心巴哈姆特和遊戲廠商之間的合作關係,想瞭解巴哈姆特報導內容的中立性,在此我為各位玩家稍作說明,希望能為玩家們釋疑。

截至目前,巴哈姆特與廠商的廣告業務配合方式只有「廣告合作」以及「電玩瘋影片贊助」。廠商能付費買到的服務僅止於此二項,其它例如 哈啦區、排行榜、GNN 新聞報導等等,廠商是無法以任何利益影響其內容的。

當中「電玩瘋影片贊助」是我們非常在意且謹慎的一種合作模式,因為我們很清楚媒體的公信力來自於玩家們的信任。巴哈姆特若發表廠商置入的內容而未揭露,不僅背叛了玩家的信任,也違背了我們自己身為玩家的初衷。

因此只要是廠商贊助的遊戲影片,我們都會進行資訊揭露,例如以公開標示此則影片為「廠商贊助」等形式,讓玩家能夠得知本則影片為贊助影片。巴哈姆特一直以來都是這麼做,往後任何的內容置入也都還是會依照此原則來做處理。

針對這次引發風波的《最後生還者 二部曲》,我想告訴大家,巴哈姆特並沒有接受此款遊戲的內容置入。

對於這次的事件,真的非常抱歉造成玩家及管理看板的板主們許多的困擾,身負管理責任的我實在難辭其咎。巴哈姆特編輯部會再深切檢討及加強內部的管理,而掀起此次風波的同仁也在自我沉澱省思之後主動提出辭呈,經過幾天的思考後,我決定讓他暫居幕後,留校察看。

在此感謝各位玩家們的指教,也再次致上我最深的歉意。

巴哈姆特 linger.

NEIL條仆街今次害左GAME界幾多人?
真係好撚鳩囉
ellie 諗起joel所以放過abby
ok我當比你解得通

咁jesse呢
屌你老母neil

jesse就唔洗報仇? 亞洲人隨便死?
都係冇因為劇透單野而道歉
針對這次引發風波的《最後生還者 二部曲》,我想告訴大家,巴哈姆特並沒有接受此款遊戲的內容置入。

唔係好明 即係點?

BIN C
想話佢冇收到任何利益做打手,但上面根本冇就假劇透事件道歉
台仔好似唔收貨
無直接比錢,但係罪大獨佔你夠膽唔比面咩
啲後續利益你無諗過咩
冇收利益但係又可以未上市就出到review
所以台仔一樣繼續屌
自我審查
叫佢出番個誠實評測先再講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞