【討論】索尼疑已為《最後生還者2》開通無理由退款通道

844 回覆
378 Like 5 Dislike
班仆街一時一樣
我睇返game入面點講好過
uncharted 個故事出到太爛啦
仲會買真係on9
game入面啲人都深信不疑一定會整到解藥,唔係點解會幫喬爾保守秘密
佢信姐,冇話一定整到
1代in game有筆記講過d醫生失敗到精神異常瘋狂做人體實驗

亦都有人分析過,呢隻“病毒”其實唔係病毒,苞子係真菌之類既野黎,根本唔係講緊用抗體對付既病毒,而係適應性,可能ellie有適應呢隻環境生物既適應性,但唔代表可以複製響他人身上,所以班醫生整極都整唔到疫苗,因為本身就唔會係疫苗可以救到世界

呢個可以話係1代篇劇留低既最大trips,本身苞子病毒已經係一個好隱䀲既衝突設定,講緊既係另一個迷團,但1代完左之後nd走左多於一半老臣子,當中邊幾個先係主導劇情冇人知,總之包括巴哈個訪問都係neil一兜人up哂,佢代表哂所有人
就算我當你犧牲ELLIE就整到解藥
犧牲ELLIE都唔係唯一既方法
我記得有個錄音係講 馬騮都中左病毒 同埋有免疫既馬騮
記得係巴哈睇過有訪問過頑皮狗,只要犧牲蘿莉就一定會整到解藥,所以喬爾等於放棄世界選擇小蘿莉
班仆街一時一樣
我睇返game入面點講好過
game入面啲人都深信不疑一定會整到解藥,唔係點解會幫喬爾保守秘密
1代in game有筆記講過d醫生失敗到精神異常瘋狂做人體實驗

亦都有人分析過,呢隻“病毒”其實唔係病毒,苞子係真菌之類既野黎,根本唔係講緊用抗體對付既病毒,而係適應性,可能ellie有適應呢隻環境生物既適應性,但唔代表可以複製響他人身上,所以班醫生整極都整唔到疫苗,因為本身就唔會係疫苗可以救到世界

呢個可以話係1代篇劇留低既最大trips,本身苞子病毒已經係一個好隱䀲既衝突設定,講緊既係另一個迷團,但1代完左之後nd走左多於一半老臣子,當中邊幾個先係主導劇情冇人知,總之包括巴哈個訪問都係neil一兜人up哂,佢代表哂所有人

所以NEIL 叫人同情ABBY死老豆真係得啖笑
不了

Naughty Dog你可以收皮了

唔會再幫襯
純粹係開發商醫學知識唔夠,你當佢病毒得架喇,艾莉死就會有解藥就係咁意思
其實一代個故事 本身都幾完整
當初ND話無諗住出2代 都接受到
不過ND話出2代 係幾期待 點知最後..
知唔知點解無聖光呀

男人胸肌黎架 條女肯定變性人/跨性別
上集game入面夠講過佢地都唔sure ellie有用 純粹開下佢腦試下 去聽返最後一關嘅voice records
咁我覺得Part II未至於會坐艇 實賣到 但可能未必超越到前作 前作PS3+4 二千萬銷量 我估Part II點都過到千萬

利申:爆肝式兩日爆機 故事唔滿意 但未至於糞作 純粹我討厭Abby同我唔知Neil想帶出咩價值觀
根本人走茶涼,佢講乜都得,明明1代就係想帶出犧牲ellie未必可以解決件事,先會有咁既佈局同描寫

如果好似佢咁講,開腦一定得,咁1代駛咩講咁多野,火螢係正義使者,班醫生醫者父母心,等ellie醒返先同佢細細說明件事,將joel個行為直接說明為父權厄殺世界咪得

但事實唔係咁
要買都2手啦
上集評價好先可以賣到2千萬,呢隻係一出個評價已經食晒屎咁濟
諗住食哂咁多家茶禮
結果全輸, 仲整死埋隻IP
我屌你咩nd
傷害已經做成咗, 出DLC退錢都唔會救得翻
可能我自己太感情用事 係一代見到ellie 同joel既成長 真係好感動 但係呢集真係唔可以用 part 2 黎做宣傳 唔係真係變劣作 甚至係我玩過最嘔心既game
當然包括官方點樣去宣傳包裝呢隻game
不過個個人意見唔同 可能未去到地底泥 但我覺得係好差既game
如果伏筆冇用,整嚟拓柒
兩個故事設定唔連貫點叫做續集
叫平行時空重好
我好清楚記得有話過其實開腦都未必整到解藥, 但都要一試, 但ELLIE就一定死硬.

所以再次證明TLOU係神作兼且無續集, 之後果D通通都只係掛名同人創作
其實 有好多玩家(我都係)玩part 1

太投入 無論個故事 人物設定 都做得十分好

加上 主角 同joel 由大家都唔信任大家

到 父女情 e 個關系

直到 part2 無拉拉比個on9 山東婆殺死

仲要個劇情無鋪排 過 就on99 死撚左

我真係接受唔到 joel 咁樣死撚左

同埋我覺得隻game 個遊戲時數 拖得太撚長

最後 隻game 如果無無玩過 part 1 情況下
part 2 個劇情我都仲可以接受到既
因為個戰鬥系統 畫面係幾好既
其實我覺得要Joel死唔係問題
但佢嘅表達手法好有問題
依家Joel就咁畀猩猩打死左
除左為The last of us 2開頭鋪路之外
根本毫無意義
如果佢個故事鋪排嘅次序可以調一調嘅話
其實就唔會畀人到開花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞