《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》(2)

1001 回覆
288 Like 4 Dislike
多謝大家支持,令到個故唔夠兩星期就嚟到Post 2

新序

每個人或許都有一個曾經很愛過,但最後無疾而終的人。
剛巧,這個故事的主角也有一個。
阿軒,一個熱愛追逐夢想的人,偏偏在愛情路上,面對最喜歡的人阿晴,卻總是卻步不前。
所以足足十一年,他仍只是喜歡她,即使她跟別人戀愛了,結婚了,他仍沒有停止在心底的喜歡。
眼看他們的愛情故事就要以無疾而終來終結,誰知一切才剛剛開始。

故事,以阿軒的表白為結局,以阿晴的死亡為開始。
在死神的協助下,阿軒獲得了九次的穿越機會,也是一個救回阿晴的機會。
到底這九次穿越最終能成功換來阿晴的生命,還是他將再次令二人曾經錯過的歷史重演一次?

《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》
一個關於青春、成長、愛情和遺憾的故事。

先附上Post 1 link,方便新讀者追故,記得去留翻個正皮先好走啊
https://lihkg.com/thread/2061671/page/1

下面仲有紙言同Penana link,方便大家追故
但通常要到深夜先會一次過更新,所以會慢過連登少少

Penana:
https://www.penana.com/story/63218

紙言:
https://www.shikoto.com/articles/210050.html

最後留低埋樓主IG,大家有興趣可以去嗰邊催迫樓主加更
IG : windblowssilently
樓主真係勁,Lm先
新po lm
新po一定有新文,等夠25正皮見有人睇就開始出文
辛苦舊po俾過正皮嘅大家要俾多次
福斯巴搶到頭啖湯
夜晚就會見到你
多謝夜翼巴
加油呀樓主
Strong post leave name
正皮ed
Lm🤩🤩
新po lm
多謝大家
我打緊兩篇文架啦,呢邊夠25就出, 舊po到250正皮再加更
以燃燒肝臟慶祝嚟到po2
差小小
我知你特登俾我開心下啫
LM
繼續追
好開心見到好多新舊面孔
一次過同大家say hi
推下新po
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞