『薪火post』BNO 續期資訊(85) HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
請問如果已經同HMPO report BNO lost,HMPO send 埋 conformation email (有 reference no.),請問駛唔駛寄埋比HMPO?
自己fb ig開status問下 點都有一兩個嘅
印多張紙出嚟有幾難
英國嘅2100喺聽日嘅0500喎
自膠睇錯am pm
有冇師兄唔使副簽?之前幫屋企人整佢地都有嗰份表格
我反而冇...係咪有d問題 利申07年過期
year of issue?
如果5年passport 2002issue嘅話冇乜問題
LM
我同你差唔多情況
我都喺搵唔到本舊BNO, 叫埋屋企人搵都無
之後去報失
3日後我媽媽搵到
所以就咁去續領果到照apply
6月3號就FEDEX 寄埋去7號已收到
但HMPO 果到仲未UPDATE 話收到我文件去整

到今日, 先收到個passport cancelled 個ref. no

想問我應該要唔要寫信寄去HMPO 定唔使理佢?
3號dhl話簽收咗 今日仲未update
仲有上星期五send online enquiry form 冇人覆

有冇巴打都係咁
你係唔係揀錯咗issue authority ?
點樣可以有得睇返可能有機會
正路呢,已經正式報失嘅護照之後就算再搵到交返出黎佢哋都會沒收唔會畀返你嘅。

你寄咗就算啦,咁嘅處理速度,你寄到封信佢都唔知幾時拆到,上面嗰位未寄嘅就即管寫封信睇下佢揸唔揸正黎做。

btw 英國領事館無再處理護照續領申請
算啦,小事,由得佢,睇下佢要唔要你補。
有冇人好似我咁報失左個幾星期都未收到ref. no?
我想問 如果報失成功 係咪代表我曾經有bno? 可以補領返?
有冇收到咁嘅email?
我幫媽媽搞得個咁嘅email冇ref no
你望下第二段講咩
課金啦
fedex尋日上埋黎收件啦
我比位巴打參考者

我得呢封咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞