『薪火post』BNO 續期資訊(85) HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
睇左啦 冇點講到如果痛父母一方出世紙點搞
定係我要解釋返話佢冇依樣野就ok?
佢有冇叫你補寄其他文件?
寫信解釋
你諗得太簡單

轉approved 有無email notification
咁快既你 同你同一日being processed 仲等緊
苦主區版主表示乜鳩都冇收到
一時腦閉塞,
咪咁啦

佢都叫做俾咗張bc cert你,等你成為大英公民吖!

你同佢講,國安法嚟到,退英保平安呀!
續證最緊要有舊證,父母資料同文件全部次要!大陸文件算把啦,無嘅交唔到嘅寫信解釋啦。

由於hmpo有遺失正本前科,有錢可出核證副本,無錢可彩影做副本,影像要清晰唔過底,底面都要影,可以手機影自造成A4文件,可雙面印製。但hmpo有權要你補正本。如果真係決定俾正本,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。風險自決!
唔知囉,死咗好耐囉!
裡面有無寫?有無舊證?有無到署表?
3號 R.Moran簽,仲未update status
5號簽收,仲未update status
裡面都冇寫,但有舊證
唔使副署表?
Hong Kong Watch 眾籌捐咗錢未?

https://www.justgiving.com/campaign/hongkongwatch2020
所記真係好努力有問題盡量答
睇頂置
睇DOC
寫信解釋
6月5寄 10號寄到 今日又send sms嚟話
We haven't received your documents. Your application will be kept on hold until you are able to send us your documents.

因為我連埋屋企人 三份一齊寄 出面有寫到 PEX No.
我4號都未轉status 幾時輪到你呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞