『薪火post』BNO 續期資訊(85) HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
你寄郵局平郵咩?
一般速遞都會有waybill填唔會直接寫落信封
請誠實作答
唔該哂咁多位
除咗出面收錢幫續BNO之外
呢度應該係幫人續最多BNO
我都覺
多謝咁多位慷慨解答
身邊又好少人有續
唔驚既,最緊要唔好漏埋出生日期出黎,一般人有佢PEX號碼基本上冇乜用..
見到你本新BNO
又走黎問點續
依家勁即時又快 唔知關唔關我有Passport no.事
我睇doc話要打去 又email呢樣嗰樣
依家竟然即刻有 我都好suprises
個reference no.係咪L字頭嗰個?
繼而自動成為副簽人!

搵到你資料就快
打電話都係對資料
我的屋企人不是我
頭先諗住填form,係呢格諗住跟置頂咁填other
但屋企人話佢上網睇係填UKPA, UKPS, IPS or HMPO
有啲亂所以先走上黎問
原來唔洗填架?
我仲以為要填
報失只係比佢有個reference掛
感謝巴打
巴打你個情況好似都仲ok
起碼文件交齊
我屋企人已經寄埋
遲下應該要補交野
到HMPO收到你娘親申請續領時,可能會email叫佢打電話過英國,職員同佢對完基本個人資料就ok!
呢啲咪虛報囉
不如虛報埋 Issuing date / Expiry date 重少文件要交
多到咁,邊個得閒理個確切順序!見到差唔多嗰期,就攞上手做啦!所有類似工作都係咁,尤其係個量多到一個點,就無人理係咪順次序了。
佢sar咗吖嘛
唔使,系統要乜俾乜,無叫你交就唔使,續證最緊要係本舊bno啫!父母文件全部次要。揀錯簽發地寫信解釋得喇。
但我老母英文麻麻
我幫佢講得唔得架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞